Zdravo devojki, zeni majki Imam mn golem nemir od koga bev na prv skrining 13+4 vo Remedika, bebeto bese so grb svrteno i NT 3.5mm, toa me preplasi, sledniot den bev na drug doktor, togas bebeto mrdase vidovme i nos i izmeri najmnogu NT 2mm a dolgo 8,2mm. Napraviv i test so krv no cekam rezultati i nemam mir zaradi prvite merki. Dali moze NT da se smeni za bukvalno 24 casa ili moze nekoj zgresil? Dvata aparati bea dobri.ve molam za iskustva i sovet
Zdravo Da ve prasam dali nekoja vo skoro vreme bila kaj Dr Nikola Madzunkov vo strumica za vtor skrinig da mi slodeli iskustvo I ako nekoja znae znae cena za skriningot tamu. Fala odnapred
Мене ми наплатија 4200 . Докторот многу внимателно го гледаше и мереше посебно секој орган . За време на прегледот не збори многу ,меѓутоа откако ќе заврши си објаснува се .
Здраво мајкички Закажав прв скрининг кај Димчев 12+6 ќе бидам(тогаш имаше термин)да не касниме?од Искуство некој?
Девојки да прашам систина колку пари е прв скрининг? Јас сум кај Бојаџиев ми рече дојди на 11недела дали е тоа океј?
Јас колку што читав е 6000 ден во систина. Скрининг се прави од 11 до 13+6 штом рекол тогаш Бојаџиев, таман си е Јас искрено го закажав мојот 12+6 за да е поголемко бебчо ама не е грешка секако во точен период ќе си правиш. Стискам палци да си е се во ред
Океј е. Ако ја водиш бременоста кај него, ќе ти го наплати како обичен преглед(3850), а не скрининг(6100).
Бев кај ливринова на 1 скрининг(на 05 сум кај Димчев)Да си бидам раат на две места. Супер си е со плодот се носна коска има,набор 1.2мм.И личи на девојка Ме загрижи муабетот дека имам 35 год.и дрка ради возраст сум била на граница за аминоцинтеза.Праев Приска,ако излезела со низок ризик супер,ако имало среден или висок Аминоцинтеза.Некој со слично искуство? А знам дека Димчев ќе биде се против овие испитувања..