Здраво, по препорака од форумот за Димчев вртев во Систина да закажам прв скрининг но докторот е на одмор до 20 Август. Е сега за наредна недела можело кај Гордана Петревска, Слободан Дракуловски, Никола Пановски и Корнелија. Дали може да споделите искуства како би направила избор кај кого да одам кога веќе не може кај Димчев?
Јас за првото и водев бременост кај Гордана и ги правев скринизите и сега исто. Она ги води ризичните бремености така да слободно можеш да се ослониш на нејзе
Истава ситуација денес и кај мене. Месец дена звонам за кај Димчев да закажам и немаат добиен распоред сеуште, во петокот ми викаат јави се во вторник ќе биде имаме најава и денес ѕвонам и ми викаат имало само за 8 август распоред кој се потполнил за половина час, а после докторот до 20ти е на одмор Крајнооо се напнавв!!! Да се нема најава кога ќе биде на одмор? Сега не знам дали кај Дракулевски да закажам бидејќи има термини за втора смена што повеќе ми одговара за да не искачам од работа
Истото и мене ми кажаа само за на 08 имало и се потполнил инстант. За жал тоа е мора да избереме друг. Јас по препораки што читав закажав за кај Гордана Петровска во понеделник имаше само термин - ќе бидам 11+6 се надевам дека нема да биди прерано.
Јас сум за втор скрининг, Гордана мислам не ми ја спомнаа. Ќе закажам јас кај Дракулевски, имаше термин втора смена па шта буде
Devojki jas sum vo dilema. Od vas poiskusnite mi treba predlog. 1 skrining za Daunov sindrom na privatna klinika ili vo drzavna klinika. Na privatna e bez krvna slika taka, igrae uloga i krvta ili samo merkite... Prva bremenost mi e
Ваљда мислиш на приска тестирањето? Тоа посебно можеш да го закажеш ако сакаш, скринингот си бираш каде би го правела. Претпоставувам на клиника нема опција да бираш доктор, јас бев на приватно кај доктор за кој прочитав многу позитивни коментари.
Da toa sakav da prasam, dokolku otidam za skrining vo privatna bolnica. Priska moram istiot den ili...
Не, тие се одделни ама мислам дека има опција да си побараш скрининг и приска на приватно како пакет (не знам цена јас не правев приска), знам дека има можност со упат од матичен да направиш приска друг ден на клиника бесплатно а скрининг на приватно.
Приска на приватно во Систина е 5500 ден, а прв скрининг 6500. Јас за приска ќе одам кај матичниот гинеколог а скринингот и кај матичниот и во Систина