Да од 12 до 13та недела е најдобро, супер ќе биде кај докторката читав била многу детална па и таа ќе даде мислење за нифти.
И тоа секако да . Затоа велам бременоста е чувствителна работа, најдобро да одиме каде што имаме доверба. Но, сепак е Господова работа, не дека по приватните не знаат да утнат, имам пишувано за негативно искуство на другарка во Систина, не би сакала повторно да навлегувам. Дај Боже сите бебиња да се здрави
Симонида е супер , не си згрешила. Цела бременост ми ја води она и секој преглед и е детален како скрининг . Со лесно
Јас и приска правев во Ремедика , но ќе видиш со докторката, те читам дека ти препорачале и Нифти па нема потреба да фрлаш пари за двете . Симонида ќе ти каже што е најдобро .
Немам правено приска па дури и ми спомнаа да направам Нифти, не ми беше памет да фрлам пари за глупости. Најбитно е скрининг во приватно. Така да, опушти се.
Luge jas zakazav kaj Simonida za skrining no treba i kaj Pancevski da odam zaradi abdominalniot serklaz na kontrola. I sea se mislam dali i skr6kaj Pancevski ili da si ostanam kaj Simonida
Незнам. Твое е . Јас можам да кажам дека моето искуство со Симонида за прегледи и скрининзи ,беше феноменално. Извонредна жена и доктор.
Па јас приската ја правев на државно бесплатно. Е сега незнам ако нема термини, појди на скрининг ке ти каже Симонида ако е се во ред нема да имаш потреба. Мене жената секогаш реално ми кажуваше.
Devojki utre sum na 1 skrining na Gak. Premnogu vozbudena i edvaj cekam se nadevam se e vo red. Dali na nekoja i kazale pol na skriningot ili pa i da kazat kojznae dali se tocni?
Во принцип кажуваат на што им личи, ама за сигурно би се знаело накај 16та недела зависно бебче како е наместено. Мене Димчев ми погоди во 12+6 ама ми го правеше вагинално скринингот. Пуштам среќа се да е во ред те чекаме со убави вести
Во принцип ретко кажуваат, скрининзите на клиника се брзи, влагаш излагаш за неполни 7 минути, до толку да загледуваат за пол, тешко. На приватно кажуваат во толку рана бременост
Pomina 1 skrining. Fala mu na gospod se e vo red. Me bocnaja i prisca i d dimeri imalo nekoj proekt mi rekoja. Za pol ne kaza dok rece rano e mn. Inace doktorkata dobra ne bese losa vide se vnatresni organi srce vrtese po site strani samo sto malku objasnuvase no bitno si kaza se e vo red. Inace na izvestajot pisuva deka skriningot ne e siguren deka nema 100 % anomalii. Jas pa mislev siguren deka e. Se razocarav malku dali mozebi samo kaj mene taka pisuva? Na gak pravev.
И мене Димчев на извештај ми ја пиша таа реченица и усно ми кажа да направам нипт поради историјата на абортуси, а пак на другарка ни и спомнал ни и пишал такво нешто. Јас се распрашував па рекоа веќе поради лош воздух, храна, по светот ова тестирање било бесплатно и задолжително од државата, немало веќе правила каде и кога може да се појави аномалија. Кај нас ќе си почекаме малце изгледа за бесплатното.. За пол не се секирај веќе за некоја недела на редовни контроли ќе може да се види
На сите извештаи така пишува и на мојот од пред 4г пишуваше така. Инаку ти реков на државно пол не кажуваат, малце не знаат да гледаат