Постар ти е коментарот но дали беше кај Адамова како помина? Јас бев Понеделникот за скрининг добро беше баш убаво се ми кажа бебе многу подвижно па чекавне скоро пола сат да мери се убаво и се ми објасни ,е сега читам негативни коментари незнам што да мислам.
Денес бев на скрининг кај Ирена Тодоровска во Државна ,23+5 сум според нејзиниот наод одговара на 25+6, не најде други фетални абнормалности Ќе одам и кај Димчев на второ мислење но Ве молам споделете Ваше мислење а и искуства со Ирена Тодоровска
Isto bev za 1 skrining dobra mi se vide iako ne objasnuvase mn. Maticnata mi ja falese rece mn bila dobra.
Димчев го препорачувам со две раце. Максимално професионален, со првата бременост ми откри аномалија што до 20та недела ниту еден доктор не ја примети и одма даде дијагноза. Се маткав две недели со втори/трети мислења за на крај пак неговото да се потврди. Со втора бременост пак кај него од почеток и со мене многу фин и приступачен дали ради што чита лоша историја не знам. Во секој случај, барем јас сакам доктор да биде стручен а не мора да е нешто муабетчија и јас не сум секако
Izvini za prasanjevo. Posto sega treba skrining i mnogu mi e strav. Sto se sluci so anomalijata sto go otkri dimcev?
Јас имав негативен исход, тоа беше лани а сега сум 38ма недела и пак бев кај Димчев. Немој да се плашиш, скринингот е само фенси ехо целта е да се следи развојот на бебчето и најважно е докторот да е стручен, се да види и да биде сигурен дека се е како што треба кај Димчев мене прегледите ми беа по 10-15мин пошто човекот си ја знае работата. Само опуштено и позитивни мисли
Да мене ми го погоди во 10+2 на прв скрининг на ГАК, др.Ливринова. Нема поголем професионалец и подобра докторка од неа на гак. Топло ти ја препорачувам за втор скрининг. Поздрав
Зависно кога како, јас на прв скрининг почекав добар пола саат зошто во принцип ги закажуваат на 15тина мин разлика а некогаш се задржуваш повеќе внатре и влегуваш во следниот термин.
Зависи до гужва, јас секогаш закажувам после 18ч, тогаш има помалку гужва или рано сабајле накај 8 и не чекам
Здраво бев кај Палчевски, не чекав ич, точно на време и презадоволна сум од докторот. Само сакам да прашам дали ви бил скринингот со 4Д или само ехо обично?
За прв скрининг се мислев меѓу Петрова и Димчев и се одлучив за Петрова. Темелна беше, убаво објасни. Е сега се надевам дека се друго виде како што треба, зашто полот го погреши кај едното близначе А баш кажуваше како скоро секогаш погодувала
Mene mi merese so abdomenalno eho kaza deka I taka ubavo se gledalo, ama jas mu spomnav da mi izmeri da ne mu recev ne znam Dali ke mi merese