Тоа горе десно треба да е за бебче ама докториве не го селектираат таму, ставаат било што бар кај мене е така а усно ми кажуваат
Фала немаме прашаме за пол затоа случајно видов,во санте е скринингот, на предходната контрола ја потпрашав "скришно"кажа невидов. Ти благодарам
Во систина па и кај матичната и на Гак им стои таму исто како кај тебе. Претпоставувам дека е за каков тип на пациент се работи.
Мм несака да знае а мене ме копка , а и дада само прашува ( 9 год.има) дали да ги чува куклите ти благодарам
Извини видов 21+4 си била на скрининг и јас така закажав па да прашам дали се гледаше се убаво ? Викам да не го закажав рано може требаше да причекам 22ра при крај ама немаше термини..
Па да се измери, од се ми даде и сликички по менс.21 а по бебе 20 недела,само подолго траеше прегледот 40 мин.бебе немирно неможеше да го фати убаво мозочето,сепак се намести на крај. Денес бев повторно и сега си се совпадна и со развој и по недели, поубаво беше наместено. Со лесно
Дали ви е пракса да барате по две мислења кога се работи за скрининзите? Јас правев еднаш на приватно, добар е наодот, нема никакви сомнежи/индикации за нешто, ама пак си викам, дали да закажам уште на друго место?
Ако правиш приватно и е океј немаш потреба од второ. Јас немав доверба на овие од ГАК и секако ќе си го правев првиот скрининг приватно секако испадна се океј и таму и таму ама утнаа со мерки на ГАК барем таа што го правеше скринингот.
Девојки нова сум на форумот, постојано читав, но не можам да најдам ништо во врска со прв скрининг и Др. Зоран Илиевски....Дали има некој искуство со скрининзи кај докторот? 13+3 сум и имам закажано прв скрининг кај него
Здраво мамички. Дали некој знае колку чини втор скрининг во Плодност, некој што бил сега брзо? Фала вии
Фала ти многу. Кај кој доктор беше и како си задоволна? Јас прв пат планирам да одам во Плодност за втор скрининг
Devojki Dali e vistina deka nifting testot mora da se napravi ako edniot od partnerite e and 30. Maz mi e 9godini postar, a jas sum 26 godini. Demek preku krvta se gledall SE. Nekako mi stana neubo. Bilo moralno nz sto Kako Sega vtorito skrining koja nedela e I sto SE gleda
Глупости хаха. Јас и маж ми сме разлика 10г, на 26 раѓав, он тогаш 36 никој ништо не ми рече. Сега правев нипт заради спонтаните иако пак сите резз ни беа супер и на двајцата и плус кариотипите ни беа добри. Добар перинатолог со убава опрема и на ехо во 12 недела ќе види ако нешто лошо има. На втор скрининг се гледа бебето со се органите и нивниот развој, цела анатомија