Битолчанки од Плодност дали имате информации за скрининг аномалии на срце за во сабота? Која сабота би било сега 25 или 2ри?
Зависи Вчера бев на прв скрининг кај Др.Димчев. Почна абдоменално,продолжи вагинално . Така му беше попрегледно. Докторот е супер , не зборува многу но доволно е да ти каже дали е добро или не. Платив 6500 денари.
За тие што не сте од Скопје, каде го правевте првиот Скрининг? Плодност ми е најблиску, може да сподели некоја искуства?Незнам дали да се закревам до Скопје..
Јас го правев и кај матичната и во Систина (за Prisca земав упат за на ГАК зошто скапо е приватно а чиста статистика е )
I plodnost se dobri, samo baraj dobar doktor. Vlatko, Bato ako se seuste tamu a verojatno ima i pomladi sega sto rabotat.
Што точно се гледа на вториот скрининг? Дали може да се откријат недај Боже некои абнормалности или попреченост? Инаку не сум искусна па слушнав дека има и трет скрининг. Тој кога се прави и исто така за што е ?
Повторно се гледаат сите органи и дали има некоја абнормалност. Се гледа и горното непце. За трет е по 30-та недела, ама не знам точно во која.
Здраво, дали по вториот скрининг ви препорачаа преглед кај детски кардиолог и колку е ова важно/задолжително? Не знам дали е само перење пари за прегледи на приватно или навистина има шанса матичниот гинеколог да не може да види нешто кога го прави прегледот.
Verojatno mislite eho na srce, jas sum zakazana ne ni znaev deka treba pregledov da se napravi ama maticnata rece dobro e da se pravi pa zakazavme na Gak.
Прв пат слушам за овој преглед. Бев на втор скрининг во Систина и кај матичната и на ниедно место не ми споменаа дека треба на детски кардиолог да се направи ехо на срце.
I jas ne znaev za pregledot i ne znam dali go pravi detski kardiolog. Maticnata me zakaza sama, rece tie se postrucni za srce da vidat ubavo. E sea dali site pravat ili samo mene me pusti ne znam iskreno.
Фала за одговорите! Да, мене ме упати кај детски кардиолог за да направел ехо на срце, да види дали е се` во ред.
Какви се за втор скрининг докторите Ќаев и Кочовски на ГАК? Матичната ми закажа само не сум сигурна кај кој од нив дваица. Исто ако може некој совет кај кој доктор да одам за втор скрининг во Систина што после би бил добар и за пораѓај.
Јас правев кај Димчев во Систина, зависно дали сакаш приватно. Јас уште 10да родам таму ќе отидам по мене е многу стручен доктор. Но да те предупредам не ти раскажува многу само вика добро е,ова е ок, а не ти кажува е ова е рака,нога,стомак и сл. Котларова Ремедика исто ја фалат таа правела долги прегледи и раскажува за се, кај Димчев се 15тина мин мада моите беа по 40 зошто бебево е секогаш ултра бесно па се потеше и смееше докторот дека го измачил за 10прегледи. На гак кој ти се падне тој. Приска јас не би правела за мир во душа.
Јас си идев на приватно кај Димчев, ама идев напоредно и на ГАК кај докторката што ке ме пораѓа Ели Николовска и сум задоволна гледа се убаво и е многу позитивна, не е намќор ти прави муабет. Секоја среда е во амбуланта 36.
Прв скрининг ќе правам напоредно кај матичната Лолита Грковска и на ГАК во амбуланта + крв за Приска..Има некој искуство со нив или сепак и приватно да си платам ехо?
Лолита повеќе се оалонива на мислењата на приватните. И јас сум кај нејзе и она самата викаше ако одиш во систина подобро таму прави ги скрининзите они се занимаваат со проблематики. Е сега не дека она не знае