Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.960
    Битолчанки од Плодност дали имате информации за скрининг аномалии на срце за во сабота? Која сабота би било сега 25 или 2ри?

2. Srekjna13ka

Srekjna13ka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    Зависи :) Вчера бев на прв скрининг кај Др.Димчев. Почна абдоменално,продолжи вагинално . Така му беше попрегледно.
    Докторот е супер , не зборува многу но доволно е да ти каже дали е добро или не.
    Платив 6500 денари.

На Aschenputtel и Maja92@ им се допаѓа ова.
  3. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Абдоминален треба да е

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Исто и јас кога бев на прв скрининг во Систина кан Гордана почна абдоменалмо и продолжи вагинално

5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.929
    За тие што не сте од Скопје, каде го правевте првиот Скрининг? Плодност ми е најблиску, може да сподели некоја искуства?Незнам дали да се закревам до Скопје..

6. eleonora7852

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Јас го правев и кај матичната и во Систина (за Prisca земав упат за на ГАК зошто скапо е приватно а чиста статистика е )

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    1.692
    I plodnost se dobri, samo baraj dobar doktor. Vlatko, Bato ako se seuste tamu a verojatno ima i pomladi sega sto rabotat.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    32
    Што точно се гледа на вториот скрининг? Дали може да се откријат недај Боже некои абнормалности или попреченост?
    Инаку не сум искусна па слушнав дека има и трет скрининг. Тој кога се прави и исто така за што е ?

9. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    167
    Повторно се гледаат сите органи и дали има некоја абнормалност. Се гледа и горното непце. За трет е по 30-та недела, ама не знам точно во која.

10. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    167
    Здраво, дали по вториот скрининг ви препорачаа преглед кај детски кардиолог и колку е ова важно/задолжително? Не знам дали е само перење пари за прегледи на приватно или навистина има шанса матичниот гинеколог да не може да види нешто кога го прави прегледот.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    1.692
    Verojatno mislite eho na srce, jas sum zakazana ne ni znaev deka treba pregledov da se napravi ama maticnata rece dobro e da se pravi pa zakazavme na Gak.

12. eleonora7852

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Прв пат слушам за овој преглед.
    Бев на втор скрининг во Систина и кај матичната и на ниедно место не ми споменаа дека треба на детски кардиолог да се направи ехо на срце.

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    1.692
    I jas ne znaev za pregledot i ne znam dali go pravi detski kardiolog. Maticnata me zakaza sama, rece tie se postrucni za srce da vidat ubavo. E sea dali site pravat ili samo mene me pusti ne znam iskreno.

14. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    167
    Фала за одговорите! Да, мене ме упати кај детски кардиолог за да направел ехо на срце, да види дали е се` во ред.

15. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    482
    Какви се за втор скрининг докторите Ќаев и Кочовски на ГАК? Матичната ми закажа само не сум сигурна кај кој од нив дваица.
    Исто ако може некој совет кај кој доктор да одам за втор скрининг во Систина што после би бил добар и за пораѓај.

16. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139
    Кај кого правевте прв скрининг на ГАК?

И ако сте биле, некои препораки да ми дадете ако може.

17. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    8.943
    Јас правев кај Димчев во Систина, зависно дали сакаш приватно. Јас уште 10да родам таму ќе отидам по мене е многу стручен доктор. Но да те предупредам не ти раскажува многу само вика добро е,ова е ок, а не ти кажува е ова е рака,нога,стомак и сл.
    Котларова Ремедика исто ја фалат таа правела долги прегледи и раскажува за се, кај Димчев се 15тина мин мада моите беа по 40 зошто бебево е секогаш ултра бесно па се потеше и смееше докторот дека го измачил за 10прегледи. На гак кој ти се падне тој. Приска јас не би правела за мир во душа.

На H.VAGA и Maja92@ им се допаѓа ова.
  18. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    253
    Јас си идев на приватно кај Димчев, ама идев напоредно и на ГАК кај докторката што ке ме пораѓа Ели Николовска и сум задоволна гледа се убаво и е многу позитивна, не е намќор ти прави муабет. Секоја среда е во амбуланта 36.

19. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    801
    Прв скрининг ќе правам напоредно кај матичната Лолита Грковска и на ГАК во амбуланта + крв за Приска..Има некој искуство со нив или сепак и приватно да си платам ехо?

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Лолита повеќе се оалонива на мислењата на приватните. И јас сум кај нејзе и она самата викаше ако одиш во систина подобро таму прави ги скрининзите они се занимаваат со проблематики. Е сега не дека она не знае