Па и не беше баш 30мин негде околу 15тина мин беше .. и мене ми рече во ред е еве упат одма да се боцнеш видов Prisca викам ај ќе се боцнам да не објаснувам дека ќе правам нифти дека нема потреба од Prisca
Е шо е за објаснување оти не сакаш приска секако даваш пари толку за нифти па и приска да правиш 4000.. Ама ако ти се дава..
На Гак не платив ништо за Prisca за трудници си ослободен државна за се и торч, брисеви, крв за било што, скрининг, Prisca
Девојки здраво. Сакам да ве прашам дали некоја кај вас била кај Адамова во Санте Плус на втор скрининг. Веќе еднаш е обавен скринингот во Систина кај Димчев меѓутоа поголема непрофесионалност и полош преглед немам добиено. Искрено имам прашања кои сакам да ми бидат објаснети меѓутоа од страна на докторот не добив ниту еден одговор, ниту пак ми беше било што објаснето на било каков начин. Целиот преглед изгледаше како да сме го собрале од кафана и да сме го антерале да врши прегледи, а не да сум се појавила на уредно закажано... Нејсе Ве молам за мислење за докторката. Битно ми е бидејќи се работи за многу круцијален преглед во текот на бременоста.
Кај Адамова не сум била, ама ако сакаш детален раскажан преглед и одговори на сите прашања, оди си кај Котларова во Ремедика. Нема да се покаеш.
Да не те загрижува тоа со една недела напред назад, после тоа ќе ти се стабилизира сѐ. Јас имав редовен циклус секогаш на 31 ден што значело и подоцна овулација и кај мене бебето на почетокот беше помало за една недела. Еве сега сум 29та си стигна како што треба
Јас скрининзите за 2те бремености ги правев кај Гордана Систина и бременост водев кај нејзе и се што кажа така испадна.
Мала дигресија, да се врзам на муабетот погоре, 6500 го плати скринингот кај Димчев? Ако да нека читаат членки да не се лажат кај извиканиот доктор да одат. Совет од мене, најдете си добар доктор на ГАК без пари е се. Приватно не секогаш значи стручен и посветен. доктор.
Devojki, ve molam za sovet, pred tri dena pravev prisca na drzavno a denes bev na 1 skrining na privatno, ama od pregledot denes iskreno ne sum mnogu zadovolna, vo eden moment doktrot rece deka toj ne garantira 100% so ehoto deka se e vo red, rece deka e zadovolen so nosnata koska, mi pokaza racinja nodzinja i tolku. Neznam dali jas premnogu ocekuvav od 1 skrining ili toa e standard za site ama nekako sum zagrizena Ova se rezultatite od priscata i izvestajot od specijalistot od skriningot
Ehe kolku stres imav jas so priskata, go frliv toj dokument. Paniki maticnata ne znam so odev i sistina i remedika na pregledi. Obicno tolku kazuvaat. Jas koga bev drzavno taa dali kaza 3 zbora samo vo red e se.
Да споделам искуство од прв скрининг. Презадоволна од Димчев, се изначитав тука секакви коментари за докторот, дури и исплашена отидов кај него. Далеку од тоа дека не збори, се што требаше кажа и ми остави сосема пријатен впечаток. Ние идеме на тој скрининг за недај Боже да се открие нешто што не чини, а ако е се како што треба, јас лично не гледам причина зошто би објаснувал ептен детално. Секако најважно е да не се открие ништо лошо. А за цените, да. Дефинитивно е претеризам. 7000 платив.
Тоа гледаат, дали има носе, мерат нухален набор, екстремитети и се споредува со резултатите од крвта. Низок ризик ти е прискава. Ниедна метода инаку не гарантира 100%, освен амниоцинтеза. Дури и пренаталните се 99%.
Dobro znaci jas ne sum edinstvenata, me utesi moze i do hormonite mi e i plus deka ispadnav kovid pozitivna epten sum preplasena deka nesto na loso ke trgne