Денес на прв скрининг, закажав првиот на гинркологија и решив доколку не сум задоволна да идам и кај Ложанковски. Искрено многу добро поминав. Доктор Кочовски искрено смирено и полека ми објасни се, бев скоро 25 мин со него, што дури ми кажа правиме и приска, меѓутоа резултатите се одлични да не кревам паники или да очекувам со нетрпение резултати Приска. Ролку убаво поминав што откажав терминот кај Ложанковски, бев толку многу негативна во однос на Државна гинекологија, меѓутоа ппминав супер.
Здраво девојки,како се прави скрининг може ли да ми објасните?малечки сме уште но ме интересира преку ехо ли или?
Девојки каде правевте прв скрининг и кој доктор би го препорачале... И како се прави вагинално или абдоминално?
Закажав кај Петровска. Некако од мислењава на форумов, не ми се идеше кај Димчев и да испадне дека ќе ќутиме цел преглед. Се надевам убаво, детално и смирено објаснува докторкава. Треба да носам нешто? Книшка, мајчина книшка? Крвна слика? Се чека ли плус од закажаното? Да знам на работа како да соопштам со колку каснење ќе дојдам. Пред секој преглед паники ме фаќаат. Се надевам и овој пат дека ми се непотребни.
K0ga ti e terminot? Bidi spremna deka moze da cekas, mnogu cesto ima guzvi i nepredvidlivi raboti. Krvna slika nosi, drugo ne ti treba Prasuvaj si se so te interesira, ubavo objasnuva i se zaebava. Ne panici i bas e smirena
Не треба ништо да носиш. Буквално. Јас со скрининг кај Димчев имам два пати позитивно искуство, си објаснуваше убаво човекот, дури расположен за шалење беше.
Јас во среда сум кај Димчев на скрининг мене не ми треба да ми збори. Крвна слика да носам ли? Мислев да ја правам месечната контрола наредна недела дека бев и на трансфузиологија денес па мн боцкања да не ми се фатат у една недела. Ама ако треба...
Јас бев кај него минатата недела, не ми побара ништо, само си поќутевме и вика ајде бегај Маж ми ми се изнасмеа, вика многу муабет си направивте со докторот Верувам дека човекот е стручен и иако не е зборлив 3 пати бев кај него на скрининг, уствари третиот пат како обично ехо ми го наплатија
Luge plakate pari iskoristete go toa. Krvni sliki, se sto imate.. problemi, prasanja. Plus odite kaj dvajcata najdobri. Iskoristete.
Devojki vtor skrining moga treba da se pravi? Koja nedela potocno? I kade pravevte ili planirate da pravite?