Исто искуство имам и јас со Афродита со втората бременост,баш така како тебе се до детал ми објаснуваше што гледа, ме опушти ,се шалеше ,чекаше да се намести за убави слики да ми даде,ептен е кул.Оттогаш одам и за други работи кај неа.
Презадоволна од Систина, посебно од Димчев. Јас бидејќи сум испаничена трудница првично ми пристапува како психолог и тоа баш ми одговара. Да напоменам, он и ми ја води бременоста мене, и телефонски сум се чула кога сум имала потреба. Да, прегледите се кратки ама му верувам и тоа ми е доволно. Јас на Гак не би идела на прегледи, не заради докторите, верувам дека докторите се специјалисти во областа, туку пред се заради апаратурата. Тоа е моето мислење. Е сега цените на услугите во Систина не ги коментирам...со еден збор, претеризам!
Многу многу фина навистина. Дента пред да се породам со второто кога ме примија, она беше дежурна горе и беше и она веќе 9ти месец бремена. Тогаш не знаев како се вика, ама сега на скрининг ја прашав за тоа и стварно има детенце колку второто мое, родено декември (мојата е ноември) Ептен во сред лето ќе раѓам, по одмори кога ќе бидат... па се надевам бар она или Јане да се тука, еден од нив да ме пораѓа
Zdravo, kolku treba od prilika da trae vtor skrining.. posto jas bev deneska na pregled na GAK, i za 10minuti si zavrsi rabota doktorkata. Dali e toa normalno vreme za merenje i analziranje (kako sto treba) na plodot?
И мене вториот скрининг на ГАК неделава толку ми траеше. Баш безвезе. А матичната пред две недели цел саат ме гледаше и органчиња и доплери и све...
Pa da, i jas se cudev posto citav negde deka trae 30 do 45min. Nitu 4D nitu 5D, obicna eho kako i kaj maticen bese. Ne mi dadoa ni sliki a bas se nadevav na nekakva 4D slika (jas i moite ocekuvanja)
Кај кој доктор беше и во која амбуланта? Во новата амбуланта кај шалтерите 7D ехо има. Имам слика од фацата на бебево, точно се се гледа, дури на сестра му дека личи
Таа новата кај шалтерите, не знам кој број е, има знаме грчко на врата ваљда нешто донација им е сега, зашто пред 2 ипол години не постоеше. Кај Симеонова идам јас, и со првото и сега. Со првото во ковид центар ме гледаше, зашто имав ковид тогаш, таму беше лошо ехото, ваму е топ, со телевизор на ѕид за маж да гледа, со се.
Да споделам искуство, јас двата скрининга ги правев кај Димчев, 10-15 мин траеше прегледот и видов дека детално анализира. Сите го фалат дека е многу добар а и јас имам добар впечаток за него. Ме интересира дали докториве се стручни баш сите аномалии да ги препознаат на скрининг, освен за даун дали може да се види аутизам или слично?