Фала за одговорите. И јас сум кај неа, затоа и се мислам дали и кај неа и на приватно плус за посигурно.
Помина и вториот скрининг денес и сите мерки се одлични. Бепче е супер, тежи 446 гр., долг е нешто повеќе од 24,5 см. Насмеан и расположен беше цело време, син мајкин. Инаку, се шлогирав од фактот дека постелката ми била на преден ѕид, цело време на заден ја мислев. Друго само што малку ме загрижи, иако докторот ме разубедуваше дека не е ништо, е тоа дека десниот проток кон матка бил лош. Ама вика и нема како да биде добар, плацентата е скроз лево, затоа. А, можно било и да се средело со тек на време. Има некој вакво искуство? Само препорача мерење на килажа на секој нареден преглед.
Javi se vo sistina i kazi im deka sakas da zakazes terin za prv skrining kaj Dimcev. Ke ti kazat koga ima sloboden termin i ke se dogovorite
Preskapo e. Pojdi na drzavna besplatno e za trudnici. Jas bev kaj kaj dr Maja Koteva zadovolna sum. Ako ti e normalna bremenost zosto da plakas na privatno.
Дека е премногу, да е. Претеризам се цените. А дали вреди, ако мене ме прашаш, вреди за мирот после тоа. Уште 10 пати да треба да изберам каде да одам на скрининг, ќе го изберам Димчев. Тоа е мое мислење. Конкретно за Петровска, не знам, јас одговорив само за цената на скринингот во Систина.
А што толку сите се запнале кај Димчев? Не е единствен стручен доктор во државава. Другарка плати 7000 и чекаше 2 саати на закажан термин кај него. Па да му се плукнам за 7000 уште да чекам, да ти се одмили се.
Па треба малце обзирни да бидеме, он покрај што е стучен за скрининзи, ако не и најстручен во државава ( ама за тоа не би да дискутирам, секако тоа е мое мислење), он е и акушер и покрај прегледите што ги прави, некогаш ќе испадне и во сала да е и да треба да почекаме. Мене ми ја води бременоста па се случило и повеќе од саат време да чекам, не викам дека ми е мн пријатно да чекам но имам разбирање во такви случаи. Еве последно кога бев имаше баш таква случка и морав да чекам и се направи баш гужва ама тоа е, како што кажав имам разбирање.
Ако мене ме прашуваш скринингот е многу битен и затоа треба да се прави кај доктори кои се специјализирани да прават. Има и во државна добри, јас знам за Ливринова, а мислам имаа кажано и за неколку други. Она што сакам да потенцирам е да скрининг обавезно се прави и било приватно или државно, важно е кај доктор кој знаеш дека е добар за скрининзи. Ти посакувам се најдобро.
Вчера правев втор скрининг и буцо е супер. Се развива како што треба, си одговара на неделите и е прилично активно бебенце. Секунда не беше мирно, па немам убава сликичка ама затоа имам видеа @senza.parole и мене ми мерат кг. и притисок на прегледите и само 2 кг. сум качила
На 2 кг качени , некој се дрзнува да ти коментира изглед… Уживај мила, преубава трудница си. Јас со 7 кг покачени, не ми се ни приметуваат. Како скакулец слаба , само мешето и малце во лицето ми се приметува.
Исто и мене 10кг качени, вчера на гости ми викаат не ти се приметува ништо, малце стомак само Викам колку мислите сум качила? Па 3-4кг макс
Јас до 20 кг да качам имам простор. Ептен слаба си бев. Јас па пресреќна сум, викам барем рацеве како соленки што ми се , ќе се исполнат малце.