Матичнава ми закажала скрининг на државна без да знам… ја имам апликацијана Мое здравје, случајно отворив и гледам упат за скрининг. Не ми се ни јави женава за да ми каже ништо. Како да знам кај кој ми закажала, пошо гледам само пишува местото а не кој доктор.
Кај неа во картонот што си запишана,мора да е запишано кога и кај кој доктор ти има закажано.На упатот нема.
Ние не ни договоривме преглед, ми рече следен преглед 12 та недела, не прецизиравме датум. И ми спомна само дека следно е брисеви и скрининг, ама ништо дека ќе ми закаже и кога. Не ми даде никаков упат, затоа ми е чудно. Утре влагам во 8ма.
И кај мене беше така,Секако ако не ти одговара,можеш да сменеш док ако има термин слободен.Упатот ќе ти ги даде кога ќе идеш кај неа,ќе го испечати само. Имаш време.
Sigurno toa go napravila za da ti fati termin zosto odma se popolnuvaat, pa koga ke odis sleden oregled ke ti go dade upatot ili ako treba da odis 11+, ke ti se javi za da pomines da go zemes.
Јас се погодив втор скриниг кај него, не збори многу, внесен е во работата. Викаат дека е многу добар. Инаку што имам чуено е еден од постручните за патолошка.
Можеби со мене беше таков бидејќи знаеше дека сум на второ мислење кај него. Според мене освен што е убаво да ни зборат и да ни објаснуваат све, најбитно е да види што све треба да види. Џабе ми е да ми блаботи некој кога површно ги гледа работите. Мислам дека секако си во сигурни раце Секое добро сонц
Zdravo na prviot skrining nuhalniot nabor ili vrtatno zadebeluvanje izleze deka e 2.2 odnosno blisku gorna granica na Gak, pak kaj Dimcev 1.7, po preporaka na doktorot odnosno maticniot napravime i prenatalen i rezultatite bea negativni odnosno deka nema nikakov sindrom i drugi anomaliiprashanjeto mi e dali nekoj se soocil nekoj so vakvo iskustvo?
Здраво девојчиња. Ме интересира прв скрининг во 12та недела сакам да правам кај др. Димчев во Систина. Колку време однапред да закажам и која е цената? Дали некој првиот скрининг го направил кај др. Коруноски и дали сте задоволни?
Dali moze da mi kazis sto i otkrile na. Vnukati na skrinink ili jas napraviv skrinink i ne bas najdobar te molam moze li da mi kazis sto potocno i otkrile