Јави се прашај кога пуштаат термини за нареден месец. На ист принцип работат и Ремедика... тоа им е уствари месечен распоред, од месец за месец го прават..
I jas sum istiot slucaj i sum dosta isplasena iako ginekolog mi rece deka nema prostor za panika bidejki go pravev testot NIPT i se bese vo red.. dali ima nekoj drug da spodeli iskustvo..
девојки, пуштаат во Ремедика на скрининг и маж? Барам но неможам да најдам мислење. ајде некој со искуство нека пиши. И уште нешто, за утре имам закажано кај др.Котларова, ама закажував пред еден месец и немав поим дека баш ке ми биде време за втор скрининг. Треба да се јавам на бројот за закажување да прашам или на др.само да и кажам дека и за скриниг сум.
Пребарав сега, влегов кај Димчев, негово мислење е од 18-23. Добра е докторкава и стручна, знае претпоставувам…
Петрова сакаше да ме гледа и во 18та и после еден месец, а Котларова ми закажа во 21+. Тој период 18-22 е најдобро зависи како ќе се договорите.
Он вика дека скринингот секако може да се направи во рамка од неколку недели 18-23, но преферира да биде околу 21-22 (поголем е плодот, поубаво се гледа се). Јас бев кај него во 19 недела па не ми направи скрининг. Ама јас сум негов пациент и одам на 3-4 недели секако. Ако би идела само еднаш, тоа би било на полна 21 недела. Тоа е мое мислење инаку, секако дека ти си знаеш најдобро за себе.
За скрининг кај Котларова се чека? 3 недели им пишам на Систина за Димчев за крај на април, за 14 мај ми дава термин. Претераа малце.
3 бремености, во сите 3 најдобро ми викале околу 21ва. Дури и сега на извештајот Јане имаше пишано 20-23 скрининг. Плодот е пораснат, убаво се гледа се.. порано, мн помалечко е. Јас бев 20+2.
Здраво дали некоја од вас знае или била на прв скрининг кај Илиевски во чаир да сподели искуство и дали се оди со упат . Ви благодарам
Кај Димчев нема ништо слободно пред 15ти Мај, денеска баш се јавив. Закажав, ама цена не прашав. Некој што бил брзо, дали памти колку кошта за прв скрининг? Секако ќе одам, чисто ме интересира