Да. Работат за итни случаи само како и секој неработен ден. Ако мислеше дали работат амбулантите редовно, не работат.
Devojki mamicki idni sto i da vi kazi vasiot maticen vo vrska so vaseto ne rodeno bebe odete na nekolku mislenja eve da vi kazam za mojot slucaj vo koj mojata maticna mi tvrdese deka nosam dete so daunow sindrom mi dade upat za na gak za amniocinteza i upat za abortus na 1 vi maj trebase da abortiram jas go napraviv toa skapoto isituvanje izleze deka ne postoi daunow sindrom deka nosam zdravo pravo bebe i nema nikakov problem uste me ubeduva ti ke rodis dete so daunow sindrom ti ke udiras so glavata cel zivot pazete na koj veruvate i kade odite pozz za site vas i se najdobro daj boze da ne dozivee nikoj vakvo nesto jas cel mesec se maces se macev so toj problem poludef so denovi placef tableti za smiruvanje nervozi sto drugo da kazam so lesno na sitee
Зошто не си ја прво сменила одма, а друго да отидеш на уште едно мислење. Па кажи и дека какво и да го родиш твое ќе е и дека несакаш да го абортираш. Таа скроз ненормална е. Смени си ја одма. Стресови во бременост не ти требаат, особено не поврзани за бебето што е во тебе.
Go cekaf rezulatatot denes go dobif i odma i se javif i i rekof doktorke vo toa sto vie se somnevafte nema nisto rezultatot e sosema vo red ne e mozno toa mi vika i rekov dosega idef kaj vas od sega nema ni da me vidite odi vika kade sakas toa e toa ke vidis na kraj epten zaminata
Многу души ти пишавме да не се потпираш само на едно мислење. Ајде, барем си се свестила. Без паники и ќе биде сѐ во ред.
Otidof i pak izvadif kontorolna priska kontorlnata izleeze vo red dodeka prsvata ne bese dobra pregledot od prviot skrining go poftorif posle dve nedeli zosto nemozese odma i cekaf rezultat od kontrolnata priska fatija praznici i zatoa tolku mi se sobra.
Generalno samo stomak. Ama ako treba da vidi nesto sto ne se gleda preku sonda ili ako imas nekoi drugi problemi togas i vaginalno.
Мене и вагинално ме видоа, ама тоа поради тоа што во 17та цервикс 3цм ми измерија и примав утрогестан. Плус убаво да се види и постелката (дека многу ниско ни беше спуштена, малку и над цервикс).
Бев кај Димчев, предобро поминав, се убаво детално ми објасни и баш е заебант, онака да ти е мерак да те прегледува. Така да јас го препорачувам на сите.
Ако може да ми кажете повеќе за приската што се прави 12-13 недела? Со самото закажување на скринигот се прави таа приска преку крв ли се проверува. Извинете прва бременост па не сум баш упатена. Исто дали некоја имала случај да имала големи фоликули сеуште во 7ма недела бременост од стимулациите не се повлечени сеуште(со инсеминација е постигната бременост) дали има опасност,ми рекоа да мирувам дека имало опасност да пукнат доктортката цисти ги нарече па и ме преплаши. Ако има некоја со слично искуство ве молам да ми пише.
Искуства со скрининзи/прегледи со прим.др. Арта Ислами во Чаир? Ми закажаа трет скрининг кај неа, како една од подобрите во споредба со тие што беа достапни на ГАК
Јас преку ујп се уклучив, има да избереш. Така успеав. И одма си ги имам резултатите немора да ја чекам матичната.
Па така и јас преку ујп ама цело време пишува дека имаат они проблем со конекција не ми дава да влезам од како ја направија апликацијава.
Јас ја имам неколку месеци веќе, не правеше проблем, преку компјутер се логирав. И сеа на телефон си ја имам.