Супер поминавме, нема врска дека не збори докторот, се зезаше, јас бев повеќе згрчена од трема за бебуш. Рече дека се е ок, одговараше на прашања, се на се добар впечаток ми остави.
Јас се препотувам на прегледи, дури и тие обичните. За скринингов да не зборам, цела ноќ се превртував. Башка што бев цела згрчена. Трема, страв, возбуда... Мислам дека тоа тоалетната под мене, ја стопив преку облека кога ме гледаше на ехо.
Девојки мене матичната ми закажа прв скрининг во државна,имате ли искуство од таму?кој доктор е ?колку се плаќа?
Јас правев и да ти кажам за чудо сум задоволна од докторката мене ми се погоди Ана Данева и ми обрна мн внимание..ништо не платив и резултатите од приска матичната ми ги зеде..а кој ќе ти се погоди доктор незнам се менат
Исто и јас се погодив кај Ана Данева за втор скрининг, многу беше детална, подолго време гледаше и мереше, супер беше жената на мое изненадување и јас ништо не платив
Скрининг на срце во 24та недела, мора ли да се прави? Докторката ми вика “модерно е више да се прави”, а не дека е задолжително. Систина ми ја предложи,др.Драшко мислам рече, ај споделете искуства ако имате со него и општо со овој скрининг. Се мислам дали да одам.
Не мора. Јас го прашав Димчев за овој скрининг, ми рече дека нема потреба. Ако имало нешто сумљиво и на обичниот скрининг, кој го опфаќа и срцето, ќе се видела некаква индикација.
Јас бев кај Петровска прошлата недела. Задоволна сум. Темелно објаснува се. Детална е. Нема да згрешиш.
Девојчиња, кој е тој скрининг во 28ма недела? Сега 22ра правев, знам и за тој за срце (се е ок не го правам), е сеа др ми спомна за во 28ма. Кој е тој?