У принцип, кој падне тој е ок, проблем е што тие не ги бива, недоквакани, недоучени, со врски примени, незаинтересирани тотално, и они по принцип што направам направам работат
Jas sekako dve mislenja, odnosno i privatno ke si zakazam. Samo pari da frlame, za ubavo e sakas nejkjes gi davas toa e neka se zavrsi se samo dobro Inace da, veruvam deka e haoticno so kadar, site se krstime na iminja kako Daneva, Simeonova, Samardziski..
Devojki spored vas, Dimchev ili Gordana Petreska za prv skrining koj e podobar? Treba da fatam termin gledam na forumov tie dve iminja najmnogu kruzat.
Јас само пофални зборови имам за Димчев. Предобро искуство, на другарка само он и виде аномалија на бебето другите сите и викаа се е оке, за на крај да испадне дека Димчев е во право.
Здраво сакав да ве прашам дали на втор скрининг ви прават само ехо и кои параметри се битни на истиот?
Здраво,да прашам дали е штетно да се направи во 13та недела прв скрининг ? докторот ми е на одмор во 12та недела а несакам да менувам дали има некоја разлика 13+2 да е скринингот со приската
Во која смисла штетно? Да не е касно, мислиш? Не е, мене прв скриниг во 12+6 ми беше закажан, па ми го одложија за една недела покасно (13+6).
Devojki,imam zakazano skrining na Gak kaj Ana Daneva.Sakam da prasam dali skriningot go pravi so vaginalna sonda ili gleda abdomenalno.Nesto sabajle maticnava mi spomna deka najverovatno vaginalno keme gleda.
Мене ме гледаа абдоменално. Др што ме гледаше кажа дека избегнува вагинално, зошто мн лесно може да се пренесат инфекции или бактерии така. Е сега зависи и од доктор до доктор.
Мене ме гледаша абдоменално, ама моево бебуле дакта правеше, па на пола се префрли вагинално. Да може подобро да види.
Ajde bi trebalo i mene abdomenalno dame gledaatDeka mi spomna msticnava pa vikam aj dasi prasam iskusni sto veke pominale
Луѓе бев на 2 скрининг и тоа кај двајца доктори и неможеа да го видат лицето на бебето да не има нешто. Што. Мислите