Несака да се сврти. 27 ма недела ќе почнам, уште госпоѓицава води инат и не покажува лице. Едвааај едваај успеа некако др да види тоа што треба, а вака за да ја сликнеме несака да се сврти никако.
Аман бе почнав да се загрижувам затоа што гледаат зајачка уста или како и да беше да не има нешто до толку ли да се срамат
Maticnata me ima videno samo ednas vaginalno 4+5 nedela zada potvrdime sakus i bremenost.I ona nesaka i nepraktikiva vaginalni pregledi.Taka dosega me gleda
30та недела сум, само еднаш се сврте со лице да го видиме. Слика ни една немам убава, на ни една не се гледа лицето како што треба. Најчесто е во профил свртено или со грб. Знаеме дека има фино развиени рбет и ребра
Моето секогаш беше наместено ко за сликање. Ниту една од сликите што ги добив не личи на тоа како изгледаше кога се роди. Не се оптеретувајте со тоа, само нека се живи и здрави, ќе си ги видите кога ќе се родат.
Кај мене првото ич не се покажа, немам ниту една слика од него 4д убава. Се размачкано ко марсофче, се беше завртено... Зависи како е наместено, кај мене убаво се гледаше како помало.. а на последниве прегледи, се главата накај мој грб и ништо од фацичката не се гледа
Ti rekoa doktorite ili ti se somnevas?? Zosto mene mi rece doktorkata na vtor skrining posle edna nedela otidov na vtoro mislenje bebeto bese sve ok
Мојот доктор не ми ни пушти 4д ниеднаш цела бременост. Ми го покажаа на ГАК 2 дена пред да се породам. Практично не го ни имав видено бебето цела бременост. Тоа ни е нас важно, на докторите и не баш..
Да бе вчера бев после месец дена не ма слика кој знае од кога, денес отидов пак и викам сликичка ќе може вчера не ми даде вика сега ќе видиме вчера неможевме да му видиме фаца денес пак дали цицаше од прст.. Сега за 3 недели ќе видимњ кога треба за срцето да види и шеќер да мерам
I mojot isto ama doktorkata mi e mn dobra i napravi sve za da ja trgne rakata sme cekale dolgu pa mrdni stomak i mi napravi ubavi sliki i plus video na email mi isprati...i znae deka jas sum malce vo panika zs sum imal spontan i posle 7 meseci pak sum trudna celo vreme mi e vo glava deka pak ke mi se sluci nesto
Мешиња поминав корона нели... со температура, повраќање ден, високо црп, антибиотик, кашлица (сега влажно се искашлувам). Последна контрола ми беше на 29.05, а следна закажана ми е 28.06. Дали по прележувањево да одам измеѓу сега на контрола.. зошто уште 18 дена имам до нареднава. Бебево ме вади и од памет, вчера ич не мрдаше.. сабајлево така малку претна. На последно ехо глава беше доле во карлица малку.. а и сега е сеуште многу ниско. Како ика, доле во вагина ко да ми ика.. плус се подмочувам Вчера на кашлање не се подмочав, се измочав скроз Оно вчера цел ден имав и грчења, бодежи ко иглички по стомак.. затоа и не мрдаше сиротко. Ама ради и коронава незнам дали да одам побрзо...
Јас би отишла, сепак короната е доста лош вирус. Чисто онака да си направиш проверка, ако треба уште една крвна слика, зашто многу го напаѓа железото. Да ти појачаат ако треба нешто витамини, раат да си. Таман ќе си ја видиш бебка побрзо.
Мене ми е и дека имав малку дехидрирано, а од тоа можело и плодова да се намали... ќе закажам Ремедика порано, па кај матичната на редовен за брисеви 28ми сум... За железото пијам, се надевам до пораѓај колку толку ќе го качам, зошто и пред да закачам корона ми беше паднато и железо и хемоглобинот
Е сега сигурно е бетер од короната, оди си. Барем раат ке си. Јас на инфузии завршив во 11та од дехидрација... Фала му на бога се беше океј на скрининзите. Сега тек понеделник сум после 5 недели, одвај чекам. Пиј повеќе течности, колку толку да внесуваш, бидејќи и доста топло е надвор.
Супер за твојата мојот има некое старо ехо ништо не се ни гледа денес бев кај друг каде има подобро ехо и се потруди човекот ама пак ништо како силуета нешто се појави прстот го цицаше и ништо. Инаку и јас сум како тебе со спонтан и умирам од страв смао одам по доктори сега за втор скрининг кај 3 бев се надевам само се да заврши како што треба. Ти која недела си?