Jas sum 24+6 masko...i jas da bev vo Makedonija sigurna sum deka swkoja nedela bi otisla na kontrolla mnogu i jas sum vo panika i imam predna postelka ne go custvuvam do tolku i uste toa mi fali i samo koga ke me vidi namurtena maz mi sto ti ee sto si citala sega hahah... ti koja nedela si?
Јас не сум во Мк и тука кога одам на контроли ехото е катастрфа. Баш вчера тоа коментирав со маж ми, едвај се познава јас незнам како воопшто и знаат што гледаат. Се осеќам како да сум во Мк кај мојот матичен Знам со првото во Ремедика што убаво се гледаше. Сега немам ниту сликичка тука не даваат, на вториот скрининг фатено онака бебе што лега и после ми вели ако сакаш земи сликај си го со телефон Не се секирај јас имам 3 спонтани и една успешна бременост, се надевам и со оваа ќе си биде добро до крај. Стравот ви го разбирам секако. Кога бев во Мк и јас едвај 2 недели издржував да не одам ма ехо, а тука е сосема поразлично.
Тука сме со неделите и моето е на преден ѕид. Баш и јас пишував колку нежно го чувствувам и тоа само кога ќе легнам.
I jas isto samo koga legnuvam i toa nekogas slabo lele panika cela vecer se vrtam i obavezno od 1 do 5 sabajle ja budna sum
Izvini vo koja drzava si ako ne e tajna i jas vo Svajcaria i tuka ne koj znae sto kaj maticnata a vo bolnica top se
Јас сум во Данска, значи тука немам матичен гинеколог туку само општ матичен доктор. Одам во болница ми закажуваат термин и до сега нонстоп сум кај различни доктори. Еве што имам генетски мутации и што примам клексан инекции, 3 пати по ред ми закажуваат одам и пак не ни е јасно и пак следен пат ќе ми закажуваат. Цела бременост ќе ми помине тие упте ништо не ни е јасно... Кажи ми тебе таму ти мерат колку ти е должина на цервикс ?
Ne nikogas ne mi spomnale samo plodova voda i ovoj pat imav iscedok kako voda mi proveri da ne mi e puknata placentata ama nisto drugo ova kontrola treba skrien seker da proveram idam i kaj akuserkata nie tuka imame kontroli i kaj akuserkata i kaj ginekolog i posle koga ke se porodam pak akuserkata doma ke doaga za kontrolla
Леле јас нонстоп сум како подмочана и со исцедоци лом.... Да и тука се оди паралелно и кај акушерка, сега во 30та недела треба да дојде дома веќр ми стигна меил и после породување пак.
Jas isto mene posle odmor mi pocna jas se banjav vo bazen mi rece bakteria imas ama uste ne sum dobil rezultat koja bakteria mi dade 3 vaginalni i edna krema da se mackam
Кај мене е на заден и уште многу рано го сетив ама ми рекоа нема шанси и сега некој пат кога не го секавам ме фака страв, си мислам потоа ако почне многу да клоца па ќе викна ај намали малку ја сум 22 +. Мене ми е страв од постелката дека ми е долу се молам д а се крене само. Инаку и кај мене мм ми вика пак ли на тие женски муабети си, не ги читај ќе забегаш до 9 ти
I kas rano go osetiv sega nekolku dena bese mn pasiven ili jas ovie denovi mnogu se izmoriv cistev po doma vcera cela vecer ne prestana dokorkata mi kaza mn aktiven e ama sto ti e na predna ne go custvuvas...sto ocekuvas ti sin ili kerka
https://www.facebook.com/reel/984718896712827?s=yWDuG2&fs=e&mibextid=UyTHkb син еве види шо прае инаку на заден е и ептен долу
Здраво. За втор скрининг кај Димчев за почеток на јули кога отприлика треба да закажам, кога ги пуштаат термините за нареден месец? И дали некој бил скоро да потврди дали цената е уште 7000? Фала
Како успеа да закажеш? Јас вртев четвртокот ми рекоа понеделник да сум се јавела тогаш ги добивале термините за од 1ви.. денес ако вртам може да закажам?
Преку една другарка што работи таму, ама доста време чекав за закажувањево. Ја форсирав секој ден да прашува, докторот е на одмор до крај на јуни и до последно не знаеја термини и кога точно се враќа. Може ме пикнала пред да ги пуштат официјално термините за пациенти. Денес мислам не закажуваат.
И јас сега закажав кај Димчев, од 8-15 јули е на одмор, а може и да продолжи до 29ти, немаат информација. Баш сакав 21 + да закажам поубаво да се гледа ама ќе морам 20+2 да го правам, ваљда не е рано