Девојки ако може мислење и искуства. Бев на скриниг и на бебето докторката му виде бела точка на срцето поточно хиперехоген фокус и кажа дека нема место за паника и не е ништо страшно, дека не се смета за аномалија но дека може да се направи пренатален тест за сигурност.Ако може да напише некоја од вас која имала слична ситуација ви благодарам.
Zdravo.Dali nekoja pravila vtor skrining kaj Gordana Petrevska vo sistina.Sakam dame vodi za rizicna bremenost ama sakav vtor skrining da napravam kaj Dimcev,i koja nedela e najdobro dase pravi skriningot.
Јас втор ќе правам 19+3 зашто ќе е на одмор он па јас и нема да се погодиме. Од 20 до 23 као било најубаво. Ама како што читам од 18та можело.
Spored moj kalendar sum 14+5 a,spoden Lazarevski denes sum 15+3 zosto sum invitro i oni poinaku gi racunaat nedelite.Mi kaza za 4 nedeli dasi zakazam vo ambulanta za rizicna bremenost.Gordana ja falat za rizicni bremenosti a jas sakam kaj Dimcev da pravam skrining.Anita mi spomna ako odis kaj eden i kaj toj pravi skrining
Јас цела бременост ја видов кај неа со се скрининзи, жената си е стручна. Се што треба да се види си гледа детално и си мери. Мене топ ми ја истурка цела бременост и иако како личност нема многу емоции и емпатија, како доктор не би ја менувала. Многу пациентки со високо ризични бремености води она, така да, немаш гајле.
Vazi,fala ti.Samo neznam dali Dimcev vodi rizicni bremenosti ili ke treba kaj nego skrining da napravam a kaj,drug doktor dame vodi do kraj
Epa ke zakazam kako i dae kaj Dimcev,i kego prasam dali vodi rizicni bremenosti ako nevodi ke zakazam posle kaj Gordana dame vodi ona do kraj
I mene za 4 nedeli mise paga 19+ nedela da bidam,ke vidam koga kese jsvam po telefon da zakazam termin
Како бе не води ризични бремености, он ако не води, не знам кој води Сигурна сум дека води секакви бремености само он е доста зафатен да знаеш. Јас водам кај него бременост и сум многу задоволна од докторот и од односот ама е доста зафатен.
Pa barem za skrining da otidam,ako ima mesto keme pikne ako nema mesto sea toa e i taka ideme sega ednas mesecno na pregled.Mene deka mi kazaa deka bliznacka rizicna bremenost imam i deka podobro kaj Gordana dasum odela