Здраво девојки кој доктор од Систина ќе ми го препорачате за прв скриниг? Јас одам кај Димитров ама не прави скрининг. Димчев ќе е на одмор незнам кој друг
Imam praveno prenatalen test panorama i koga bev na skrining kaj Daneva mi dadoa upat za priska,im kazav deka nemi treba prenatalen imam praveno.E sea ja zemav priskata rezultatot ama kako da nemi e dobar jas kolku sto mozam da vidam i razberam
Колку само си ги замараме мозочињата тоа е чудо едно Абе се анализираме и секогаш ќе се фатиме за сламка и се нервираме како да не бидеме на раат. Уживај имаш направено пренатален и ти е добар резултатот. Приската е статистика само, а ти веќе имаш резултат од пренаталниот.
Devojki prv skrining vo koja nedela se pravi,i kolku e cenata i dali ima razlika zatoa shto sum so bliznachinja ili e ista?
Во 12та од прилика сите прават. На гак ти е без пари. На приватно зависи кај ќе правиш. Е сеа за близначиња не знам дали е поскапо. @nikja е со близначиња, може повеќе да ти каже.
Do 13+6 mozes najkasno dago napravis skriningot,na klinika tie bez pari so priska jas pravev kaj Ana Daneva,kaj Lazarevski plativ 4650 den.Mislam deka dali edno ili dve za skrining e ista cena.Gledaj okolu 12 nedela dago napravis.Znam kaj Dimcev deka e 7500 jas vtor skrining ke pravam kaj nego
Во 12+2 го правев, 3400 денари платив кај матичната. Бев на контрола во 11 недела, ми рече подобро е во 12 да го правиме.
Prva bremenost mie i normalno e nekogas dame fati panika.I jas se cudam sto kemie priska a imam prenatalen
Мене ми е втора па сум бетер така да те разбирам убаво Само сакав да ти кажам да не се секираш, бидејќи си имаш резултат од пренаталниот.
Dati kazam pravo i so panorama prenatalniot me zacudi maticnata koga igo dadov dago vidi i odgovorot bese dena za bliznaci ne e 100 posto sigiren,deka za edno dete e posiguren rezultatot i so poveke tocnost a za bliznaci deka ne e tolku sigurno.Toa e sto e so Gospod napred i sve da bide kako sto treba.
Лани во Систина другарка плати 9000 ден за близнаци прв скрининг. Ако планираш таму, најдобро јави се да ти кажат цена.
Јас мојата матична не ја земам баш здраво за готово. Слушај си го Лазаревски. Да не се сигурни нема тој да ги препорачува. Јас мојава матична не ја ни прашувам многу, ептен нешто ако е зор. Прво на Анита и’ пишувам или на докторот.
Posekako za sve go slusam Lazarevski,sega veke nesum kaj nego od nareden mesec treba dadi zakazam kaj drug doktor dame vodi Anita mi kaza Gordana,Kornelija ili Dimcev