За 28. недела само знам дека се прима инекција ако си RH негативна, исто до 28. недела се проверува гестациски дијабетис, а третиот скрининг е од 30. до 34. недела.
Колку знам Кировски не прави скрининзи, за скрининг таму е Методиј Трајчевски. Можеби грешам, но така ми кажаа. Јас бев кај него, убаво поминав, човекот направи детален преглед во 13та недела.
Има добра докторка на ГАК Ливринова која амболантата и е во петок исто така и Слаѓана Симеонова така нешто беше само она незнам кога има ден јас од двете сум многу задоволна исто и Динева е одлична пд овие кој и да одбереш нема да згрешиш.
Фала за советот, утре ќе одам кај матичната па ќе видам дали воопшто ќе сака да ми закажи термин. Пошто ми рече дека таа мерела, ама мене воопшто не ми е сигурна
Мене матичниот немо мереше туку упат самл упат ми даде. Симеонова мене ме гледаше на првиот скрининг и е многу стручна.
Мешиња што се случува ако ти откријат нешто на скрининг на срценце кај бебето? Во смисла нели е малку излишен тој скрининг?
Не дај боже да има нешто, излишен сигурно не би бил. Докторите ќе бидат “спремни” а мислам и се практикува царски рез и се калкулира кога би бил пораѓајот. Мене на обичниот скрининг ми рекоа нема потреба од овој па не сум ни правела.
Не дај боже да откријат нешто за да се усигураат прават мр за да утврдат што точно е и дали има нешто.
Koga bev na skriningot, doktorot rece deka e bitno da se otkrie na vreme dokolku ima problem, imale metodi za resavanje na problemot. Sto, kako ne znam.
Zeni sestra mi deneska bila na prv skrining kaj Aleksandra Lazarova i rekla deka vratnata koska bila zadebelena a nosnata Ne, ve molam za Iskustva mnogu sme razocarani
Нека ја види димчев обавезно мој најдобронамерен совет. Нека се јави и нека закаже како хитно јас така закажав. Он ќе ви каже бива или не бива. Давај и подршка многу добро знам како и е. Незнам зашто сега и дале за иминологија испитувања требало порано ама со добра мисла ќе биде добро. Ви посакувам убави вести. И обавезно амниоцитеза да направи.