Чул те Господ хаха, ама за брзо тешко, 5м ни е малото. Ја би и одма, да ги израснам на едно, ама не ми се верува да се премисли. Ама ајде, лепо је сањати xD
Здраво женички, едно прашање Сега сум според менструација 9+3 а според ехо 8ма недела, исто беше и на прв преглед според менструација 6+3 на ехо 5 недела (знам дека покасно имам останато трудна,односно 7 дена пред датум на кој требаше да добијам,ама година дена уназад секоја менструација ми каснеше по 7-10дена) . Е сега за прв скрининг сакам да закажам кај Димчев ама дали да го закажам според менструација или според бебето? Зашто коа ќе бидам 12та недела според менструација, бебето ќе ми биде неполна 10+ некој ден
Помина и втор скрининг кај Димчев денеска. Бебе е супер, се' си е како што треба. Не престанува да мрди, да се врти, да мава со нозе, па ќе си ги тегне нозете, па на колена ќе се свитка леле. Салто прави во сите можни правци, без секунда застој. Димчев се изнамачи човекот. Сто пати рече дека се осеќа како на трка со бебево, да стигни да види што треба хаха. Прстот во уста и беше цело време. Таман ќе го извади, ќе си го покрие лицето со раче. Ми вика докторот - среќа на преден ѕид ти е постелката; со вакви акробации и на заден ѕид, ќе викаш аман веќе. Ќе биде некоја немирка... Турбо претење, да не можат ни да ја сликнат како што треба. Над 20 слики имам, сите која од која. Од прв скрининг подобри беа, помирна беше.
Јас па мислев само моето и само јас немам слика од детево. Ама ме утешивте. Мојава е или со ное врз глава, или една напред една врз глава, или тегне папочна врвца, само нешто прави и една слика немам асална.
Цело време ме гледаат абдоменално, освен на почетокот 4+ недела, тогаш вагинално. Ама ако не е свртено убаво бебче можат да те гледаат и вагинално.
Здраво, од кој доктор сте задоволни на ГАК за втор скрининг? И која е цената за втор скрининг во систина? Ви благодарам.