Изгледа кај сите доктори различно е Јас сакав кај димчев ама на одмор е и прв скрининг правев кај Снежана Булиќ 4650 платив. Искрено презадоволна сум од докторката толку детално и прецизно се ми објасни дури ме изненади. Прв пат одам кај нејзе ама многу убав впечаток ми остави
@intj_girl Систина. Јас одев кај таа докторка цело време за рутински прегледи, ПАП... Ама искрено, не би повеќе. Сега Димитров не би го сменила. Најпрво ми рече таа дека заради ендиметриозни цисти на јајници морам да правам операција и тоа лапаротомија, што е класичен рез... Дека лапароскопски нема шанса. Па да чекам мин 6 месеци пред да пробам да останам бремена. И дека не треба да се обидувам пред да се оперирам. Па ми наби филм дали е ендометриоза, изгледале сомнителни, па тумор маркери да испитувам. Па за да бидам мирна јас самата, уште 4 различни мислења барав. Ама па така дојдов до Димитров. Димитров ми рече спротивно - дека може лапароскопски. Ама дека морам прво да пробам да останам бремена... Ако не забременан во рок од три месеци, тогаш ќе ме оперира. Затоа што самата операција значи намалување на резервата на јајце клетки, и забременување после тоа ќе мора со инвитро најверојатно. И си го послушав него, и сум 21ва недела сеа... Вака е фина многу, и објаснува, и зборува мирно. Али сепак не... Да ја послушав само нејзе, ќе бев со направена лапаротомија сега, и ќе се чудев дали ќе можам да забременам...
Аа и јас Димитров не го менувам за ништо,ама скрининг не прави он и ми ја препорача нејзе. Прв пат одам вака океј беше ама само за скринингот за друго немам искуство
Сега на одмор беше и јас сакав кај него се надевам ќе биде тука за вториот скриниг Дали зборна со Димитров за пораѓај како е кај него ? Мене некако рано ми е уште ништо не сум го прашала
Исто 28., во таа за фетален скрининг и супервизија најчесто закажуваат или во 50., за фетална супервизија, а и треба да пиши на упатот во која амбуланта те закажале.
Devojki dali mozhe nekoja da slika izveshtajot od prviot skrining da napravam sporedba so mojot ne mozham da prikacham fajl,napraviv i priska se e vo red osven shto pishuva rizik za godinite doktorot reche deka nema od shto da se plasham no jas sepak ne sum mirna,kazha ako sakam da si napravam nifti za da sum spokojna no deka i ne mora toa e moja odluka no nekako skapo mi stoi da pravam i nifti.
Kade go praveshe prenatalniot,nekolku starni ponapred vidov deka si pravela i kolku pari go plati?Inaku jas sum 34 godini
Не сум правела приска, директно пренатален, ако имаш средства подобро е, некако приската кај сите покажува по нешто и само стрес дополнителен, па на пренаталниот ќе покаже дека се’ е во ред.
Jas sum 38 godini uste nekoj den 39 ke pravam.Porodena sum 17.11.2023 I imam osum mesecno Bebe.Prenetalen ne pravev I bebecia mi e ok. Ne bev spremna za odgovorot od prenetalniot test I zatoa ne pravev.Toa bese moja odluka sekako
Jas pravev Panorama vo Genomiks so bliznacinja sum,Lazarevski migo kaza kako najdobar za bliznaci.A za edno imas poveke mesta i poveke izbor na ispituvanja za edno bebe.Inaku 42.250 go plativ prenatalniot
Jas go pravev preku BioSave Naj osnovniot paket sho e,za trite sindromi i pol,590eur e toj,imaat popust,mene mi izleze 540eur
Ако е задолжителен , ќе биде бесплатен и достапен за сите мад 35. Кај нас само се препорачува и не секој има можност да го прави.