Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Pa kaj nas nema nisto bez pari.I drzavno dase porodis sto tie besplatno pak na doktorot treba damu dades pari.Kaj nas veke i vozduhot ke pocnat dago naplakaat

2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Pravel nekoj 21+1 nedela vtor skrining,togas imase termin i togas zakazav kaj Dimcev

3. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    109
    Мислам дека е сосема ок, јас кога го прашував Димчев кога да закажам за втор скрининг , самиот ми кажа било кога меѓу 20-23 недела е идеално.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Znaci taman sum si:inlove:

5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.142
    Допаѓања:
    19.241
    Аууу богами ништо не им давам државно. Секој месец придонеси ми се плаќаат минимум 10000 , уште да им дадам. За што да им давам пари? За тоа што им е работа?
    Они не наплаќаат, ние како народ ги научивме на секое да им се даде нешто.

6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Samite luge sme krivi,i jas sum protiv davanje pari na nekoj sto toa mue e rabota i za toa zima plata.Znam i nekoi doktori sto si baraat pari ako ne e na e na rabota i zada dojde si bara pari za toa.Ima uste sto si rabotat cesno i posteno ama kako keti se pogodi srekata.A najmalce gi razbiram i ovie sto odat privatno dase poragaat i davaat ogromni pari i na kraj pak doktorot kego pocastat edno 100,200 evra :?:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    1.455
    Ама па тој не зима плата за да дојде на работа кога треба да е слободен, зошто па се претерува со тоа доктор да ти дојде од дома да те пораѓа, јас кога се пораѓав имав врски па не ми ни текна да бирам доктори посебно не некој шо не е на работа, тој што беше таму ме породи и не ни го прашав кој е, од после ми кажаа како се викал. За царски договорен однапред ајде де да бираш доктор,ама за природно кај што сам раѓаш....

На DaftyCrafty и nikja им се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Muabetot bese za carski ako veke se dogovaras so doktor i ne e na rabota zada ti dojde date porodi keti naplati

9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    1.455
    Па обично царскиот договорен се договара кога докторот е на работа, штом е договорен се знае однапред кога ќе биде отприлика и се договара датум

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    9.301
    Договорен царски на ГАК се договара од сабајле кога докторот ти е на работа.
    Договорен природен се договара кога докторот е дежурен, со индукција те пораѓа.
    Се' се договара само правиот доктор/врска ти треба. :D

11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Pak zimaat pari,i na dogovoren carski

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.697
    Допаѓања:
    9.301
    Зависи од докторот што си го избрал. Мене денар не ми побарале, двете ми се на ГАК. Ама затоа си има доктори со тарифа ако ги сакаш баш нив. Цимерката 200 евра и и имаше бутнато на Адела.

13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.609
    Допаѓања:
    2.542
    Zatoa bas koj doktor keti se pogodi.Ima se dogovaras carski i ti kaziva cifra.Ima ides i od 36 nedela so ctg pocnuvas te sledi i da vidi kako ide situacija za ponatamu i ispaga da treba porano dase porodis dobivas bolki i tn i ako ne e doktrot na rabota i muse javis a sakas on date porodi si pocnal so nego i dati dojde od doma si bara pari

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.150
    Не знам дали доаѓаат на ГАК и за пари, имаше членки пишуваа дека не може да се договориш кој си е на смена тој.. Сестра ми со трите е породена на ГАК, со првото и третото и беше на смена докторката што ја водеше и приватно ја знаат, со второто не беше и не дојде и тогаш најлошо помина.. внука ми со папочна врвца околу вратче беше родена, сестра ми имаше изгубено доста крв примаше после тоа крв, ја оставија на бокс од како се породи ноќта до сабајле не знам до кое време немаше кревет кај да ја сместат..

15. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Дали сте правете прв скрининг кај доктор Каев? Немам никакво искуство околу докторите на ГАК,матичната рече дека бил добар доктор.Но би сакала да слушнам повеќе мислења.
    Ви благодарам

16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    8.151
    Мене ми беше асистент др. Иво двата семестри гинекологија. Повеќе беше на одделот патолошка бременост, и исто правеше скрининзи на кои бевме и ние како студенти. Можам да кажам дека е прилично посветен за време на преглед, не се брзи да помине за 3 мин како многумина на ГАК, објаснува што и да прашаш, и стварно е доктор со знаење. Доцент е сега, ама сигурна сум дека еден ден ќе биде професор и директор на ГАК ако знаат да ценат квалитет. Не е вообразен воопшто, и кога имаше пациентки пример за пораѓај и на ноќна смена, цело време се качуваше да провери до каде се, како се. Мислам дека е добра опција на ГАК.
    Само со летниве одмориз мислам дека тој распоредот баш и не важи... Може да мислиш дека си кај еден, а сосема друг да се погоди.

На H.VAGA и Stone им се допаѓа ова.
  17. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Зарем и таква опција има кај било кого да завршиш на скрининг?Леле..прва бременост ми е и стварно ништо не сум упатена ни околу ГАК ,никад немам влезено таму.Ништо не знам.А дали е паметно да одиш кај еден ист на скрининг и дали потоа тој истиот ќе те пораѓа?Знам дека нема врска крајно зошто може нема да е на смена но општо целиот тој дел околу тие последните недели за одење кај кого како треба...ја уште сега у прв триместар мислам за крајот ама ај...:whew:

18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    8.151
    За на ГАК за пораѓај со договор е. Ама искрено, повеќето си бараат пари, и врски. Ако немаш, тогаш како ќе ти се погоди на смена. Лошо е што некои доктори ги оставаат специјализантите на кои што се ментори да водат грижа... Инаку подобро е да те пораѓа доктор кој ти ја знае историјата.
    Мислам дека Чаир е подобра опција за пораѓај на државно.
    За на ГАК ако имаш врски некако да дојдеш до некој од подобрите докторо би било супер.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  19. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    109
    Дали правите трет скрининг?
    Матичниот ми закажа само контрола во 28ма ГН, а Димчев ми спомна ако евентуално сакам.
    Немав во план да го правам третиот, ама сакам да слушнам искуства.

20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    8.576
    И мене Димчев ми спомна ако сакам, исто така околу 28ма ми кажа. И Данева ми кажа убаво е вика да си направиш и трет. И сега не знам што да правам…