Нема потреба. На секој преглед до крај се гледа се од бебето, се гледа глава, срце, стомаче, се мерат протоци... нема потреба плус од скрининг, кога самите прегледи се детални.
Фала Кукличка. Така и планирав, да одам 27-28ма на преглед зависно како ќе се погодиме со докторот заради одмори
Делам мислење со кукличка. Трет скрининг е проверка на протоци и плацентата како е. А тоа на секој преглед го прават.
Мене ми рекоа матичната и на гак плус дека личи на машко, Котларова рече личи на женско и стварно женско е
Тој период ретко кој ќе погоди од прва. Др ми кажа дека и машко и женско тогаш личат исто. Е сега зависи и каква апаратура имаат. Кај мене личеше како на машко, ама не кажа ништо сигурно. Еве до сега е женско.
На Гак и во Чаир е бесплатно. Кај матичните, некои наплаќаат, некои не. А по приватните мислам дека зависи кај кој доктор си.
Здраво, дали знаете кога пуштаат термини на ГАК за септември, за втор скрининг ми треба, матичната ми е на одмор и замената ќе оди следна недела, не знам дали брзо се пополнуваат термините. Колку време однапред ви закажаа? Фала многу.
Па брзо се пополнуваат, ама ќе ти закаже матичната, мене месец дена уназад ми закажа и за прв и за втор. Пошо многу гужви има.