Ми измери и мене денес вагинално 45мм беше рече супер е.Бебушите добри мрдаа ги измери едното малце понапредно од другото ми рече за близнаци е нормално јас бев денес 22+1 едниот одговара за 22+4 а другиот за 21+4 и имаа разлика во грамажата.Ми кажа дека све сие нормално и даси уживам во бременоста и дасе опуштам.Наредно ми кажа за 3 скрининг за 2 месеци односно од 28 до 30 недела се правел.
Гледаат колку е нухалниот набор и носната коска. Колку што се сеќавам нухалниот набор треба да е под 3.5мм и да нема задебелување кај вратчето. Ти беше мила на скрининг?
Сеуште не, 9 нед сум за два дена. Знам читав на нет во претходната бременост но сега не можев да најдам. Ти благодарам
Трет скрининг кога се прави? И дали е задолжителен? Дали се наоѓа термин на клиника или Чаир да го правам или сепак пак е подобро Систина/Ремедика?
Јас во 28ма ќе правам сега кај Димчев, имам и во 30 та кај Данева закажано. Не е задолжителен ама јас си сакав.
Vo 24 nedela se pravi li scrining sega mi doagja da odam na kontrola a doktorot mi spomna za scriningot fakticki ovoj 3 treba da bide
Колку што знам, втор скрининг е до 23та недела, а трет од 28-32 недела. Сега ако одиш треба да ти е само контролно ехо, сепак зависи и од докторот незнам, ама мислам дека сега за трет скрининг ти е рано.
Pa toa I mene me zbuni sea uste 4 ned ima mos e mislel ako sakam da zakazam po drzavnite da imam vreme
Дали некој има одено кај Органџиски за втор скрининг, кај кој доктор и која е цената? Како сте задоволни?
5300 беше во мај. Кај Верица на трет. Два во Систина кај Димчев правев. Ок е жената, околу пола саат ме гледаше, цело време кажува што е, како е додека гледа. Познаничка трите ги правеше кај неа, ама на крај беше разочарана оти детето се роди со хипоспадија, по раѓање дури и кажаа, а се гледало и на скрининг. Не се спречува, ама барем да знаела, така ми кажа. Веројатно не видела...