Мене абдоминално ми измери,ми беше полна бешиката во моментот и ми рече може да се измери,иначе се вагинално ми го мереле
Искрено не се разбирам многу прв пат сум бремена ама цервикс големината која треба да е за да е нормално?
25мм нагоре рачунаат оке дека е. Тебе и над 40мм би требало да е. Во глобала, над 30мм е оке. Мене тој период кога си ти сега ми беше 47мм. Сега веќе во 8ми полека ќе се скратува.
Сите органи на бебето, детално. Мерките протоците, срценцето, мозочето. Се, подетално бидејќи веќе може убаво да види.
Да во Плодност беше 4 а другиот ден бев кај матичната беше 3.6 и сега ај верувај еднава вели ниско го носиш Плодност ти вели се е во ред уживај
На клиника за скрининг ти се паѓа било кој е на смена во амбуланта или можеш да си закажеш кај кој доктор сакаш? Препорака за доктор за скрининг таму? Што се матичниве, 4000 за скрининг. Со првата бременост не беше толку скапо мислам.
Бираш ден и амбуланта за скрининг, ама обично се знае кој доктор кој ден гледа, знаат матичните. Препорака- Данева, Ливринова, Самарџиски…