Zdravo majki dali nekoja imala slicna situacija jas sum sega 38+5 ni santin ne sum otvorena bebeto svrteno za normalno poroduvanje bolki nikakvi na ctg ne pokazuva 10 sto znacelo deka nema bolki
Nisto strasno sosema normalno moze da pocnes da se otvaras ili da dobies bolki uste vecer a moze I za edna nedela ili ti sama sakas pobrzo da se porodis?
Ne ne sakam porano da se porodam me fati malce panika a i terminot mi e 19 oktomvri pa sum slusala od zeni deka pocnuvat da se otvarat poleka koga ke vlezat u 9 ti mesec zatoa prasaf
Nema vrska sekoja zena e razlicna eve jas do denot na poragaj ne bev voopsto otvorena za eden den se otvoriv skros
Dali koga se otvori imase i bolki ili od posle gi dobi mene ftoro dete mi e prvoto na carski sega mi rekoa mozelo i normalno da me porodat
Околу 7400 мислам беше сега набрзо, не ми текнува колку платив. Првиот беше 7000, Мај месец знам го правев. За вториот беа поскапени цените, околу 7400 некаде беше. Трет скрининг ми наплатија како обичен ехо преглед мене, плус 10% попуст бидејќи капар имам оставено за пораѓај. Така да, за сите кои планирате да се пораѓате во Систина, уплатете си капар. Според новиве бенефиции, 10% доживотно на се' има родилката попуст, и цела фамилија.
Дали со уплата на капар се добива и 10% попуст за породување? Бидејќи знам дека ако ја водиш бременоста кај нив али познавам неколкумина кои уплатиле во 36та и не ја воделе цела бременост таму а пак добиле 10% попуст на пораѓај.
Да, на другарка и дадоа попуст а немаше водено бременост таму, беше само на втор скрининг и после при крај неколку прегледи со докторот за кој се одлучи да ја породи.