Да затоа и прашав и јас малце збунувачки е.Секако ќе се јавам директно во Систина за информации но ме интересираше баш искуства
Здраво, Кој доктор го препорачувате за втор скрининг во Систина? Се мислам кај Никола Панчевски. И дали треба со време да се закаже или имаат термини докториве?
Треба да се закаже, вчера имаа добиено термини за идниов период така да слободно сврти денес и закажи си. Јас ја водам бременоста кај докторот од 13та недела и супер внимание посвети за вториот скрининг. Иако претежно Димчев го сметаат за нај стручен таму за скрининг и повеќето кај него одат.
жени се јавив ремедика да закажам за втор скрининг. Се решив кај Др. Симонида Котларова да го правам. ама термин дури имаше на 27 ноември. тогаш ќе бидам 23 полна недела, таа на тел што закажува ми рече до 24 се правело најкасно. закажав веќе за во 23 недела . Се надевам не е касно. со другите две го правев 21 полна недела. Кога правевте вие скрининг во која недела?
Здраво . Дали направи втор скрининг во Плодност и која е цената? И јас за кратко треба да правам и се мислам дали таму … Првиот го правев таму беше 9000 ( близнаци)
Абдоменално. Ако ептен не може да види ќе те гледа вагинално. Мене мораше вагинално зашто мојава цуца салта правеше и не можеше никако да ја фати.
pozdrav,bremena sum 9 ta nedela,me interesira za prv skrining,bidejki mojot maticen ginekolog na prethodnata kontrola ne mi napomena nisro mi zakaza za 3 nedeli povtorno pregled,znaci ke bidam 12 ta nedela,dali taa ke mi napravi prv skrining,ili e dobro da zakazam privatno vo sistina ili druga klinika,blagodaram
По некоја логика ти закажала за прв скрининг, твое е да избереш дали ќе го правиш кај нејзе или кај друг доктор. Можеш и на две места. Во прв скрининг спаѓа и приска (се прави на ГАК), исто и пренатален тест се прави тие недели (доколку се одлучиш да правиш).
Девојки, дали на некоја од вас точно и го погодиле полот на бебето на 12+5 недели бременост на ултразвук на скрининг? прашувам да знам колку е accurate
Мене ми кажаа точно во 13та, девојче, така и остана. Со првото беше машко исто така рано ми кажаа и така остана
Во 12 та не е баш веродостојно, претпоставка им е повеќе. Може да погодат а може и да утнат, али претпоставка е на што им личи.