Мене ми го погоди Димчев. Кажа дека не може да тврди 100%, рано е во таа недела за да ти каже дека е со 100% сигурност. Ама уште тогаш рече девојче е, и така излезе со потврда од пренаталниот потоа.
Здраво трудници, ако можете да ми кажете што сѐ вклучува вториот скрининг, односно дали се прават анализи како на пример крвна слика, земање брисеви и слично или пак прегледот е само на ехо за бебуш?
Само ехо е вториот скрининг, крвна слика обично месечно кај матичен си носам, брисеви во 12та недела се прават па во 30 и некоја недела, измеѓу по потреба контролни ако сметал матичниот дека треба.
Ti blagodaram mnogu. Inaku dali znaete dali smeam da koristam sprej od divo origano vo bremenost (imam problem so sinusite). Matichniot mi kazha deka e dozvoleno, megjutoa nekade prochitav deka ne e pa sega sum vo dilema, nz shto e pravilno Isto taka i za vitamin C od 1000
Девојки кога закажувате за прв скрининг на ГАК на упатот ви пишува кај кој доктор е закажан терминот или пишува амбуланта за фетален скрининг и супервизија?
Може и малце повеќе, околу 20-30мин. Ептен е детална, нигде не се брза и како што гледа се ти раскажува. Ќе те наполни со позитивна енергија за цела недела. А да, прави и многу убави сликички од бејби
Мојот накај 40 одеше пошо лицето не можеше да го фати, а и беше битно. Се додека се не види и не измери не завршува.