Zdravo, Dali nekoj moze da mi kaze sto znaci rezultatot od strikingot. Stanuva zbor za kerka mi koja e bremena skoro 3 mesec. Vi blagodaram.
Нека и прати на матичната резултатот или нека и се јави. Најубаво она ќе објасни. Тука може да се каже нешто , а да не е точно. Сепак за хромозоми е и стручно е.
Девојки здраво, дали може да ми препорачате добар доктор за прв скрининг по приватниве болници и како се движат цените
Многу пари за приска што е само статистичка пресметка. Ако веќе сакаш да ја правиш направи си ја на државно со мерки од матичен, стварно ти е фрлање пари. Секој си решава за свои пари нели, ама тоа ти се пари за прв и втор скрининг, а Приската не е нешто на што можеш да се потпреш.
Апсолутно не е задолжително, особено не кај нив. Тебе ти следува приска бесплатно на гак доколку сакаш да ја правиш. Јас вп втората и во последната бременост не направив, такви статистики не ми требаат, стручен доктор и добро ехо ќе си ја завршат работата. А ако веќе правиш, не си ги давај парите на приватно, направив само скрининг а приската на гак. Со тие пари 3 скрининг ќе платиш
Напрај си само скрининг во Ремедика, 6600ден е, а матичен нека ти земе мерки и нека ти закаже на ГАК за Приска ако имаш желба. Прај си ги после скрининзите по приватните кај добар специјалист (секако ако можеш да си дозволиш) а редовните прегледи кај матичен. Бременоста носи многу пари, да скратиме кај се може, да се пренасочат попаметно парите.
Можеш на денот на прегледот да и кажеш на докторката дека само скрининг ке правиш, нема да биде проблем
Здраво,денес бев на ГАК за втор скрининг,се погоди д-р Ќаев,кратко траеше не беше долго скринингот си разгледа не зборуваше многу но на крај ми рече дека е се во ред,искуство со овој доктор некоја да не има,дали да одам на второ мислење или океј е докторот за да му верувам,инаку до сега ме водат за нормална бременост?