Најдобриот и најпосветениот доктор на гак. Да не беше он по грешка и без врска ќе ме породеа во 34та. Заради него изгуравме до 38ма и ме породи он, ме водеше од 34та до пораѓај, ме породи и секој ден доаѓаше да ме посетува да види како се опоравувам дека бев царски. На тие трауми што ги доживеав од 34та, докторот ме водеше два пати неделно на контроли до 38ма и тоа ми исполнуваше желби. Сите доктори каснат на своите термини докторот е пола саат порано, буквално можеш во ходник да го сретнеш и да му речеш за преглед одма ќе те прегледа. Да се сите како него, ќе цута здравството. Чим он ти рекол се е во ред, се е во ред ич да не му ја мислиш. Исто да ти напоменам дека може и е еднини на гак што не му плаќаш(мито) за да те води, туку од љубов си ја работи работата.
Фала ти премногу,ми падна камен од срце,само искоментира дека се си е во ред,го потврди полот што и матичната ми го кажа и заврши со прегледот,јас затоа се исплашив дека не разгледал убаво ама штом таков си е докторот и толку е добар да си бидам мирна.Фала ти уште еднаш
Слободно пиши на лупата ќе видиш ни еден лош збор нема за него. Јас немам зборови, дај боже само како него да има доктори, ќе цута здравството.
Феминки здраво 12 та недела влегувам во петок па сакам да направам скрининг во државна. Кој го препорачувате како најдобар за правење на скринингот? Имате некој совет кај кого да одам ? Фала ви и поздравче
Термин тешко дека ќе најдеш вака од сега за следна недела. Ама ти ја препорачувам Ана Данева, предобра, исто и Иво Ќаев.
Бев на скрининг вчера 19+5 и Симеонова ми рече да дојдам пак за да го види срцето за 2 недели, нешто околу тоа не одговарале мерките не знам или не било добро свртено.. Дали има простор за паника, не знам што да мислам.
Мислам дека е прерано 19+5 за да се види убаво срцето и не мора да значи дека нешто не е ок, само дека е рано и не е доволно пораснато и развиено. Мислам да видиш за 2 недели како ќе биде, веќе ќе си 22ра, ќе може убаво да се види. Ако и тогаш има некој сомнеж, барај второ мислење
22 nedela mozes ehokardiografija da si napravis kaj Drasko vo Sistina, on e specijalist za eho na srce kaj bebinja vo bremenost. Jas pravev
Мислење за втор скрининг? Ана Данева Маркова-Промедика Симонида Котларова-Ремедика или Димчев/Павлев - Систина.
Кај кој и да идеш нема да згрешиш, мислам дека ова се трите најстручни во државава за скрининзи. Според мене, сега нормално има и други. Ама Димчев и Котларова поготово, дефинитивно најдобри. Јас бев кај Ана Данева на државно, и плус кај Димчев, си сакав две мислења. Прекрасни се и двајцата, исто и Котларова. Барај термин си време, одвај се наоѓа.
Фала Мене ми се паѓа зезнат период и сакам денес/утре да закажам. Матичната ми рече од 01.01 до 07.01 најдобро, а работни се само 2ри и 3ти.
Јас вчера звонев во Ремедика за да закажам втор скрининг за јануари, ми рекоа од 15ти дека пуштаат термини, да се јавам понеделник. Ако се одлучиш за Котларова.
Дали Митко Ивановски во Систина прави втор скрининг? За првиот бев кај него тој ми измери се, дека кај него сум од старт со ивф. И сега имам закажано преглед ама не знам дали да барам за скрининг и на друго место
Немаш простор за паника. Скриниг се препорачува негде 22 ра, бидјеќи тогаш се убаво оформени сите органи и за да види убаво. Јас два пати бев за вториот скриниг, исто ми кажа др , за да види поубаво.
Од 20-23та се прави. Јас 21ва кај Данева правев, 19+3 кај Димчев, морав зашто после тоа на одмор идеше, и немаше да се погодиме.
Да, јас правев во 20+1. исто и додека сме на темата скрининг, дали загрижувачко и може да се изедначат мерките, ако вело бебе одговара за една недела плус, а мешето за две недели плус од неделата што е правен скринингот? И заради што најчесто може да е така