Бев вчера му објаснив што како и не ме виде на ехо вагинално вика седни на бокс.. И ај ок, вика има доста бело прање од преголем хормонски налив и зеде ми стави гентијана виолет раствор и ме офарба цела и надворешно и му викам сега.. Дојди петок пак да ставам. Му викам не ме гледате на ехо. Не сега. Ај ок викам. И сега утре пак па ќе видиме дали ќе ме види или само ќе мачка ќе инсистирам да ме види празници идат да не го мислам слаџот. Вака сега се смири немам бело прање ич мислиш ме исуши.
И мене со лила гентијана ме премачка минатата бременост ми текнува и ми препиша сумамед. Утре нека види убаво и ско навистина констатира слаџ треба да препише антибиотик
Денеска бев, вика нема слаџ ме гледаше и пак ми стави од гентијана. Рече дека е добро и нема потреба за антибиотик. После празнициве ќе идам пак на преглед.
Да, ме гледаше на ехо вагинално и баш се подкренав да видам.. И гледав додека мереше и баш дека докторкава ми посочи каде да гледам баш кај грлото што завршува почнува плацентата и течноста ии загледав немаше парчиња дали брзо се помести или незнам. Ми вика еве нема ништо он мереше грло 3.25 ваму на ќошот од сликата е 3.58 така мислам и сега со сопругот збориме баш. Ќе треба и трето место за да сме на чисто.
Хм без антибиотик каде отишол мислиш од гентианата може толку да помогне? Тогаш којзнае што видела првава докторка кај мене се гледаа како парченца буквално да си лебдеа слободно во плацентата
Кај мене доле само ги виде кога ме виде вагинално и ми посочи и ставрно како парталчиња имаше малку не многу. И сега знаеш малку глупо ми беше сега да му речам на матичниот бев на приватно. И он некако се испонаша кај има нема ништо вика.. И сега сум на мисла. Ќе видиме уште едно мислење.
Здраво девојки. За втор скрининг, матичната ме посоветува да одам на државна зошто го правев Nifty тестот и рече нема потреба да одам приватно бидејќи според тестот се е во ред. Стварно не знам што да правам. Што мислите?
Jas odev kaj Koteva super e doktorkata objasnuva,odgovara i posvetena e. Jas otidov na drzavno a imav i na privatno zakazano za nareden den ama otkazav privatno posto Koteva me uveri deka e se vo red
Втор скрининг е најважен преглед во бременоста, проверува за различни аномалии од пренаталниот. По правило пренатален тест и прв скрининг одат рака под рака, ако имаш правено пренатален тест, прв скрининг ти е благо кажано формалност. Додека на вториот се проверува детално феталната морфологија и според мене ако за нешто треба да бараш добар доктор/дадеш повеќе пари тоа е вториот скрининг.
Апсолутно се согласувам околу тоа дека е еден од најважните прегледи во бременоста. Но и на клиника има стручњаци кои одлично можат да го направат вториот скрининг, а оди со упат. Не мора да е на приватно. @Maria921 обавезно да го направиш вториот скрининг, без разлика дали на приватно или државно
Затоа пишав да бараш добар доктор или да дадеш повеќе пари Далеку од тоа дека само на приватно се добри, алудирав на тоа што и кажала матичната, а ти праеше нифти демек се е во ред за втор скрининг било каде, а воопшто не покажуваат исти работи тие две процедури.
Точно, втор скрининг се гледа срце, желудник …. И ред др работи што немаат врска со нифтито. Многу важен преглед и важно е кај добар гинеколог да се направи.