Исто ќе кажам како wannabemama, ако можеш да одиш на приватно веднаш јави се и закажи си сама скрининг. За ова не мора да чекаш од матичната.
А дали тој скринингот 4 Д, се прави со обично ехо или со сонда. јас сум во среда закажана. Јас сум еднаш гледана со такво ехо во 11 недела и тогаш ме гледаше обично, па затоа сега не знам дали ова ќе е поинаку. И сакам да ве прашам сите вие што преминавт во втор триместар како сте со симптоми. Јас луѓе како да не сум трудна, и тие мали симптоми ми се изгубија и малку ми е језиво. Само што ми се мочат на секоја минута и повеќе ми се спие, а и апетитот почна да ми се зголемува. Прв пат после три месеци чувствувам глад. Градите вејќе не ме болат и немам воопшто лошење. Нормално ли е тоа? 13 недела сум.
4.200 мене ми наплатија за прв. Бев во декември, сега ја видов сметката Исто значи прво обично ехо па си се префрла таму компјутерски на 4Д за да се види пореално. Во второ тримесечје исто немав никакви симтоми само зголемен апетит ништо друго. Сега сум во трето и се е ок само што ме мачат мисли како што поминува времето, паметот ми е во бебушка, пораѓај, глупости само мислам и си стварам страв без потреба
saramila koja nedela ke bides koga ke go pravis skriningot.jas imam zakazano vo sreda ke sum 12+5 pa si velam da ne trebase porano da idam da ne e kasno ova
Skrining e 4200 Eho e 2300 taka nesto otprilika. Za skrining ti se petrovska i dimcev, ja ne bi kaj drugi.