Ништо посебно не ми кажа, само се е ок. За што и да ја потпрашав ми викаше добро е. Само ми даде еден куп сликички и ми го фати бебето во лицето да го имам , зошто мојов матичен не ми пушта 4д се израдував барем за тоа. И ги однесов сите сликички доплери на матичниот да ги разгледа пак, ми рече се е ок..
Здраво на сите Дали некоја мајка има/ла искуство со недостаток на една артерија ? Кај бебето има една артерија и една вена а треба да се две артерии. Моментално се е во ред бебето се развива но ми дадоа аспирин за секој случај.
Da, jas imav, i mi kazaja deka moze da ima i hromozomski promeni, no i ne mora da znachi nishto. Jas ziveam vo stranstvo i tuka prenatalni i ne se preporachuvaat mnogu, no ovaj pat vo 24ta nedela mi preporachaja da go napravam vo sluchaj da ima neshto. Ispadna se vo red, eve go maliot celo maze e sega, a i se rodi golem. Pozdrav
Јас направив тест на трисомии но докторот ми рече дека се е нормално за сега од ехото, и јас живеам во странство. Многу се загрижив некако
I jas bev zagrizena, ama so dobra misla i smireno, ke go gledaat mozi malku poveke na eho i se ke bide vo red, ne e tolku nevoobichaena pojava
Sakav da ve prasam koja nedela se pravese prv skrining? Ova mi e vrora bremenost ama nekako gi imam zaboraveno rabotive
Сега бев на скрининг, на распоредот ја имаше др. Симеонова но внатре беше др. Ирена. Ништо не кажа, плодот дека одговара за неделата и тоа е се. Ништо повеќе и набрзина се. Дали имате инфо за докторката? Дали да одам на втор преглед приватно? Или не даваат секако детали многу кај и да одиш? Приска резултати ќе чекаме секако 2-3 дена.
Јас бев кај Ирена втор скрининг, не зборува воопшто за време на скринингот, само на крај ми кажа се во ред со бебето. Добар доктор е, само таква си е карактерно жената, што не е во ред како доктор така да се однесува. Јас одам и на приватно, сепак како си сакаш и како ти се можностите.
Ти благодарам. Фативме термин одамна кај др.Котларова неделава па велам да одиме и таму. Кај мене е прв скрининг, ти си веќе напред
Едно искуство имав со Ирена од Гак и се надевам никад веќе случајно налетав на неа, замена беше за др.кај кого одев. Кај ништо не зборува туку и тоа што ја прашав толку безобразно ми го одговори што зажалив дека сум прашала. За Котларова сум пишувала и претходно, и секад истото ќе го мислам, душа од човек и престручна во својата работа. Толку детално објаснува што немаш ни причина за дополнителни прашања дека она веќе се ти кажала. Вечно ќе и бидам благодарна на членка од форумов што ми ја предложи