Ќе си одиш во просторијата, има сестра таму ќе те спроведе. До амбулантата има лаб за боцкање за приска. Ми бараа маска да носам не ме пуштаа без, земи си за секој случај
Јас имам закажано прв скрининг кај д-р Тасе Цветановски он ме води,сега незнам дали ке бидам кај него или кај докторката Соња,читаќи ве дека за прв скрининг требало стручен, незнам дали да закажам и кај некој друг од приватниве,иначе трета бременост ми е,првите две ми ги водеше Др Тасе а сите испитувања и скрининзи со двете сум ги правела на ГАК
Нека ти прави он, ама нека ти даде и упат за на ГАК. И мене матичната ми измери ехо тоа што треба, ми даде упат и ливче за приска, ми рече сакаш ли упат и за ехо, јас одбив бидејќи претходниот ден приватно направив и мерките беа скроз исти.
Abe dovolno ti e strucen ginekolog ne mora na privatno. Jas si pravev na GAK mi kazaa deka e okej se i taka i bese. Sega pravev kaj maticnata. Dokolku mi kazea deka nesto se somnevaat ili ne e okej togas planirav i privatno.
Zdravo, Dali nekoja se soocila so tarnerov sindrom na nifti, Dali na screening SE gleda nesto I nekoj postrucen ili sepak mora da se odi na amniocinteza I po nekoja slucajnost da ispadni gresen testot...
Bev SE bese super posle na testot izleze drugo. Pa neznam Dali da odam na vtoro mislenje na drug screening
Zdravo Kade go pravese nifti testot??? a kade pravese skrining?? Te prasuvam poso treba i jas, se mislam dali da pravam nifti...
И јас сум во иста ситуација… скрининг супер а нифти не излезе добар. Во Гинекаликс правев јас. Чекам да стигнам 16 недела за амнио па ќе видиме..
a dobro neli se gleda na skriningot dali ima nekoja anomalija? neli se pravi i priska??? pa posle toa ako mora da ne pratat za nifti ???
Правеше ти пренатален? Приската е само статистика, ништо конкретно не покажува. Кај многу трудници испаднало висок ризик а сепак плодот здрав. Ова за приска, затоа и не ја правев
Моја препорака е ако си во можност да направиш пренатален. Сепак има некои синдроми на скрининг и на приска ништо не покажуваат. Со лесно