Скрининг

Дискусија во 'Бременост' започната од Nina. 1992, 11 јануари 2017.

1. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    34
    даа не е проблем, едната слика е како изгледаат резултатите, другата е точност во проценти за сите анализи

Прикачени фајлови:

• IMG_6189.jpeg
      IMG_6189.jpeg
      Големина на фајлот:
      284,7 KB
      Прегледи:
      49
    • IMG_6190.jpeg
      IMG_6190.jpeg
      Големина на фајлот:
      656,6 KB
      Прегледи:
      49
    На BubamaraM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    19.123
    Прави некој скрининг напоредно кај матичен и плус кај друг доктор :tmi:
    Сакав во ремедика кај Симонида да ги терам скрининзите ама матичната исто си прави а не сакам да ја откачам (facepalm) Па дали и другите што водите кај матичен правите на два пати или само јас изведувам глупости

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    8.947
    Матичната ти наплаќа скрининг? Ако не ти наплаќа јас би идела, ако наплаќа секако би си одела Ремедика. Не е малку Ремедика, 6100 платив за скрининг па и кај матичен плус да плаќам

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    19.123
    Уф треба да прашам, не се сеќавам како беше. И да сум плаќала тоа сигурно не било повеќе од 800-1000 денари. Ехо обично им е 350ден. Ќе видам баш ќе прашам

5. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    59
    a vo sistina prevela li nekoja nifty? ako moze iskustvo nekoe da spodeli..

6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.154
    Допаѓања:
    4.495
    Матична не е за скрининг, мојот има толку мн знаење и стучност па не ни помислив на него за таа работа, има Специјалисти кои скинингот и детекцијата фетална им е стручност па си оставив на нив, на Клиника (Данева, Симеонова, Самарџиски, Ќаев, Кочовски) во ремедика Афродита,Симоноида, Систина Димчев...Др не ги знам многу ама има избор.. Нема што да ти биде незгодно, побарај си упат на клиника и можеш приватно негде.

На Milkiway и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  7. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    3.589
    Мене не ми ни паднало на памет да појдам на скрининг на друго место зашто цело време сум мислела дека матичниот гинеколог е тој што го прави скринингот и дека е доволно стручен за тоа.
    За цена знам дека матичната (Павлина Коруноска) ми зема нешто како 2000-2500 денари за истиот, и прегледот беше многу детален, можеби ме задржа саат време, ама не ми спомнала дека треба да појдам на друго место, ама со сигурност знам дека ако требало да појдам на друго место ќе ми кажела. Сега од вас читам дека имало доктори специјализирани за скрининзи.

Има уште некој што оди кај матичен за скрининг?

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.179
    Допаѓања:
    17.598
    Првиот скрининг, матичната не ми ни спомна да ме прати на клиника, а треба. Таа го гледаше бебето, меѓутоа не ми наплаќа, јас сепак си закажав на приватно кај др. Димчев. За втор скрининг, самата ми закажа на клиника во државна, плус на приватно бев кај др. Димчев затоа што е многу важен преглед.
    Јас сметам дека скринингот покрај преглед кај матичниот, сепак треба да биде направен и кај доктор специјализиран за тоа.

На Milkiway, poker_face и MysticAura им се допаѓа ова.
  9. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    34
    мене првиот скрининг матичната ми кажа дека таа има поминато обука и дека го прави па ми беше непријатно да ја одбијам и платив 650 ден но отидов и кај димчев. сега за вториот скрининг ми кажа да ми закаже на гак, не спомна воопшто за таа да го прави. јас закажав кај димчев а искрено сум на мислење ако најдам термин да закажам и на клиника за да имам две мислења

10. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    3.589
    Кога се прави вториот скрининг?
    Мене сеуште ми е рано бидејќи неодамна го правев првиот.
    Претпоставувам дека ако треба, ќе ми закаже на клиника, ама јас за секој случај ќе ја прашам кога ќе дојде време доколку не ми спомне нешто такво или ќе си закажам на приватно сама.

И уште едно оф топик прашање, за редовен ултразвучен преглед каде го гледа бебето дали ви наплаќа матичниот и ако да, колку?

П.С сега гледам на официјалната страна на Поликлиниката Коруноски ова го пишува:
    screening.png

11. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    34
    втор скрининг е од 20 до 23 недела.
    а за ехо преглед кај матичен ми наплаќаат 500 ден

На Dream girlll и poker_face им се допаѓа ова.
  12. @malena

@malena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    28
    Дали некој има искуство со Корнелија во Систина за прв и втор скрининг?
    Кај неа одам на прегледи (на патолошка сум) и сакам да ме породи, но премногу пофалби имам слушано за Димчев во однос на скрининзи. Па се преиспитувам дали е соодветно да ја одминам Корнелија и да одам на скрининг кај Димчев, или да терам скрининг кај неа ...

13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    5.903
    јас ги правев со двете бремености двата скининзи кај неа и она ме породи два пати.

На @malena му/ѝ се допаѓа ова.