Здраво девојки, дали првиот скрининг се прави само кај матичен гинеколог и тоа е доволно или пожелно е да закажам и второ мислење во приватниве клиники?
Дали некој знае кои доктори ќе бидат во понеделник во амбуланта 2, соба број 36 во период 12 часот? Мојот скрининг што го направи докторката Ирена според матичниот треба да се повтори бидејќи ни 5 минути не траеше. Ми треба и мислење за продолжување на боледување воедно.
Мешиња бев на втор скрининг кај др Димчев, супер поминавме, рече дека бебче е супер. Тоа беше на 10.ноември, јас бев 21+1 и не измери околу 400 грама. Инаку имав мислење дека докторот е “скржав” на зборови, ама пријатно се изненадив и се што видовме на ехото се убаво ми покажа и објасна и на крај убави слики се потруди да направи….и така. Инаку да 8700 ден е вториот скрининг во Систина. Второто мислење за вториот скрининг ќе го добијам утре на 19.ноември на Гак, по календар сум 22+3 утре па ќе видиме. Матичната докторка ми препорача да втор скрининг се прави од две мислења специјалистички, па затоа вака се одлучив, едно приватно нека чини и поскапо, сепак др Димчев некако е најистакнат за гледање аномалии (нели ..не дај Боже кај никоја), а другиов на државно, бесплатен преглед. Па ќе видам баш и ете ќе има недела дена размак во развитокот, големина, тежина, напредување…
Zenski da spodelam iskustvo za skrininzite, jas i dvata skininga i toj vo 12ta (kaj mene ispadna 13ta na denot da se napravi) i toj vo 20ta bev kaj Dimcev. Uste prviot skrining ni kaza pol, i ne prasa dali ke pravite od tie skapite testovi, nie bidejki se imavme uste od predhodno da pravime, mu rekovme da. Samiot ni rece so ehoto moze da isklucam zaboluvanje so 90% sigurnost, vie znaete dali bi pravele ili ne takov test, voopsto ne insistirashe shto mi dojde mnogu prijatno i ferski. Sepak nie sakavme da se osigurame i za tie 9% plus bidejki neli testovote so 99% tocnosr, 1% sekogas postoi rizik. Fala mu na boga i tuka ispadna se vo red, go pravevme Panorama Advanced paketot, vo sistina, duri i bese nekade 100 evra poevtin odkolku kaj tie oficijalnite, a voedno zasto odluciv vo Sistina da go napravam e poradi toa shto imas besplatna amniocinteza dokolku nedajboze ispadne nesto. Bidejki prezadovolni od odnosot na doktorot, go zakazavme i vtoriot skrining kaj nego, vo 20tata nedela, se ubavo gledase, detalno, isto i tuka bese se vo red. Denovive ke go zakazuvam i tretiot skrining vo 28ta nedela povtorno kaj nego. Inaku ne znam, mozebi na greska, iako napomenato deka e skrining pred pregledot, i vtoriot mi go naplatija 5500 den i bas se cudev deka imav procitano tuka deka e poskap vtoriot, ova bese pred 1 mesec tocno. Moja preporaka, za skrininzi, ako ste vo mozhnost, idete kaj Dimcev, jas barem sum prezadovolna.
^ И јас ги правев двата скрининзи кај Димчев, и за двата ми наплатија по 8700 денари. Можеби имаш оставено капар за породување или имаш друг попуст? Инаку мислам дека Димчев е доста реален на тема пренатални тестови, природен/царски пораѓај и слично, не прави притисок. Генерално ми остави ок впечаток, само имав чувство дека набрзина гледа, не знам колку посветува внимание. И на двата скрининзи не се задржав повеке од 15 минути.
Здраво Од 12-14 се прави првиот скрининг? Не се сеќавам во првата бременост кога точно го правев. Сега закажав имаше само еден слободен термин а јас ќе сум 11+6 Може тогаш да го правам?
Да се пријавам и јас, бев денес на скрининг во Органџиски кај Киро Шумански мислам така беше, не ме многу воодушеви не зборува многу зборовите со клешта да му ги вадеш само на крај на преглед рече се е воред нема ништо, сликички само една ми направи што многу се разочарав, очекував многу повеке но како и да р битно ми е да е се во ред со бебче
Мене докторот ми рече 31-32 недела да одам... недела влегувам во 31 па ќе го барам од понеделник па ќе видам што ќе рече
Дали знаете кога доаѓа Др. Лилјана во Плодност за скрининг на срце сега во декември? Велат можи и 27/28ма да биди тој скрининг ама јас како што знам треба да е од 20-24.