Многу добри зборови слушав за др. Димчев и денес конечно бевме на прв скрининг. Само најдобри зборови би кажала. Стручен, концизен, темелен, се гледа колку долго го работи ова. Многу детално ги гледа органите и целокупната слика на бебето, вреди секој денар. Барем сум мирна и никој не ме вадеше од памет за "сенки" како што прават други доктори.
Zdravo devojki , vo 11 nedela i 4 5 dena pravev skrining vo sistina kaj doktor Mitko Ivanovski se beshe vo najdobar red , priska napravena low risk, denes pravev skrining na gak , mi go praveshe ana daneva, kaza deka se e vo red so bebeto no vo izveshtajot pishuva hiperehogenost na crevni vijugi i zeludnik so hiperehogenost ,inace momentalno sum 13ta nedela i 3 dena , bebeto e ponapredno za nekolku dena, mu go isprativ izvehstajot na doktorot od sistina mi kaza deka ne e nishto zagrizuvacki ,no jas nemam mir , dali nekoja se soocila so vakvo neshto i dali se bilo vo red ?
Zdravo, koja e cenata za vtor skrining vo sistina kaj Dimcev? I koja e cenata za obicen pregled? Lani bese 4900 mislam, ovaa godina ako znae nekoj da kazi potocno za skrining vtor
И на овие цени преполно е со пациенти.. Поефтино е со уплатен аванс за породување, следува 10% попуст.
На линков https://acibademsistina.mk/Upload/Editor_Upload//AS_BabyCampaign_FlaerA5_Feb2026_Preview(2).pdf се пакетите за породување со цени
И овде да прашам. Правев инвитро во Систина кај Митко Ивановски, успешно е. Вие што сте правеле инвитро, до кога одевте на прегледи кај докторот што ви правеше ИВФ? Цела бременост таму ја водевте? Јас секако планирам пораѓај во Систина, но не сум сигурна дали Ивановски е екстра стручен за скрининзи и во 20та недела, дали цело време со него да терам или за најважните скрининзи да закажам кај Димчев? Дали и Ивановски пораѓа? Еднаш кога бев на преглед имаше пациентка за породување и трчаше нонстоп накај сала па во ординацијата, па затоа помислив дека и пораѓа. А од друга страна малку ми е чудно дали буквално за се е остручен од ИВФ, до водење бременост, скрининзи, пораѓај...
Ако може некој што ќе иде на Гак за скрининг (соба 28 и 50) да го сликне распоредот на докторите и да го прикачи. Фала
Јас ќе правам кај д-р Павле Димчев во Систина. Од сите гинеколози што ги знам мислам дека докторов е најстручен за фетални аномалии. Може има и некој помлад доктор со исти познавања но не сум разбрала. Јас пак се двоумам каде да раѓам
Здраво, во која амбуланта на ГАК одите за втор скрининг ? Јас денес бев во 36 (кај Џибишева) и ми рече дека не е тоа ехо за 21 недела , требало да ми закажат во 37ца. прегледот ми го направи ама за 3 недели на контрола во амбуланта 37. Дали има некаков сомнеж штом ме праќа на контрола, ме остави на мисла. Ја прашав рече се е ок.