Не е доцна, јас бев денес - 13 недела и 2 ден, тогаш беше прв слободен термин кај Димчев. Како второ мислење бев кај него и ми кажа дека е сосем ОК терминот особено ко второ мислење и после НИПТ со низок ризик. Со лесно!
Во Систина, Панорама + правев. Задоволна сум, 43.000 денари беше, за 10 работни дена добив резултати, испитав анеуплоиди стандардните + 5 microdeletions. Јас бев скроз збунета за НИПТ-от од толку читање и распрашување што на крај само решив дај да идеме со овој и ајт со здравје, немав некои јаки аргументи зошто баш Панорамата, така што мислам дека што и да решиш нема да згрешиш само да биде добар резултатот.
Ti blagodaram na odgovorot Denes i jas zakazav Panorama advence najopsirniot paket poradi prethodna istorija so sp.abortusi mi go preporacaa ovoj paket , pa se nadevam deka se kje bide dobro
Кај Димчев отиди си, сепак е најстручен за скрининг во Македонија. Не збори многу, но битно е ништо лошо да не ти каже, па ќе си мирна до крај на бременоста дека се е океј
И јас го препорачувам Димчев. Мене ми беше препорачан од матичната докторка и од другарки. Бев во вторникот на прв скрининг, немаше многу да каже ама сите ми рекоа ако имало нешто да се каже тој ќе го забележел како најдобар Закажи си што побрзо, се пополнуваат многу брзо термините. Јас закажав за втор скрининг во мај вчера Сумата за скрининг е 8.700 а имаш 10% попуст ако имаш уплатено аванс за пораѓање во Систина.
Здраво женски, дали знаете кога пуштаат термини на Гак за месец мај? И во која соба се прави втор скрининг?
Na ovoj link mozes da si gi sledis terminite, cim se otvorat baraj go maticniot da ti zakaze odma zatoa sto gi snemuva za pomalce od den. Inaku gi pustaat negde posle 8mi ili 9ti vo mesecot, proveruvaj sega slednive denovi. Mislam deka ambulantite se isti kako i za prviot, vo 28ca spored ova sto go gledam na mojot upat i rasporedot od tamu. https://mojtermin.mk/map/specijalis...ginekologija_i_akusherstvo&resource=921820187
Дали знаеш дали се прави и во соба 50? Бидејќи гледам има термини за во април за таму, а матичниов ми кажа нема