Докторот не прави скрининзи. Јас водам веќе втора бременост кај него, ама за скринзите одам кај Афродита.
Ептен, толкава доверба стекнав во него што не го менувам дури не ми замине во пензија Инаку за вториот скрининг платив 7800, а првиот беше околу 6000 и нешто. Таму кај сите доктори е истата цена.
Што мислите за скрининг во 12недела како второ мислење после матичниот гинеколог за д-р Гордана Адамова? И дали на тој скрининг 12 недела бевте по последен циклус што ви се води или чекавте бебчето реално по димензии да е во тас недела, бидејки конкретно кај мене една недела иде по мало од последен циклус и сега ехо преку абдомен не знам дали е тоа нормална појава разлика да дава гинекологот кажа дека не е страшно во првите недели големината на плодот да е по мала во однос на неделите од последниот циклус
Јас сите скрининзи си ги правев со две мислења. Цела бременост се толерира 2 недели +/- зашто не можат они точно да кажат кога настанала овулација, плус и генетиката има врска, моето секогаш беше две недели напред, на крај три понапред со мерки и се роди 53цм 3700 во полна 38ма недела, така да немај гајле, супер си е бебето и слободно води се по последна менструација, ќе варира тоа цело време со мерки.
Јас исто првиот кај неа го правев океј бев задоволна, многу убав впечаток ми остави. Истите мерки беа со матичниот ден разлика
Првиот скрининг го направив во 12 недела и 2 дена според последниот циклус, а второ мислење за првиот скрининг направив во 13 недела и 2 дена, тогаш имаше слободен термин, по димензии бебето беше поголемо. Не ми кажаа дека сум задоцнила. Параметрите за поголемо/помало бебе особено на почетокот на бременоста мислам дека не им менуваат многу на докторите, освен ако не е ептен мало или големо.
Дали за скрининг на ГАК можам јас да си одберам доктор? Планирам да направам еден на ГАК и еден на приватно. Се мислам меѓу Самарџиски и Адамова. Кој го препорачувате? Може и некој друг предлог