Kolku vreme pred se zakazuvat kaj Dimcev? I koja nedela e najdobro da se odit za vtor skrining? Utre sum 17 nedela polno
Јас на втор кај Димчев бев во 20 недела и 5 дена. За закажување можеш и онлајн, на страната на Систина побарај го, има подолу Закажи преглед, ти ги дава слободните термини. Јас така закажувам.
Јас бев кај Димчев во 21 недела точно, тој самиот ми рече на првиот скрининг дека вториот е најдобро да се направи на полна 21 недела поради развиеноста на органите на бебето. Мене лично ми е многу пријатен и да во право се сите погоре што ти одговориле , не објаснува и не зборува воопшто. Јас му реков да ми каже нешто било што, па тој ми рече “Биди среќна што не зборувам” и заврши дискусијата
Матичниот гинеколог ми закажа за скрининг 21недела на гак на упатот стои само суб специјалистичка амбуланта за фетален скрининг и супервизија нема на него напишано која соба е и кој лекар ке го врши прегледот, дали има некаде некој распоред кој доктор е во таа амбуланта
Јас сум моментално 13недела вчера бев на контрола и докторот ме гледаше рече се е океј,е сега матичната ми закажа прв скрининг на ГАК на 22јуни тогаш ваљда треба да сум 14 недела и ме фаќа страв да не е касно па да се пропушти тоа што се гледа за синдромите?
Јас го правев првиот скрининг 13+6, не се секирај не е доцна. Не дај боже да имало нешто ќе ти кажела и матичната на прегледот
Вчера правев кај Петровска во Систина. Жената кажа се е ок, ама нухален набор измери 2мм. Кажа супер е, ама ете мојата глава си нема доволно грижи изгледа, па мислам да не е нешто лошо? Има и носна коска, се провери жената и 2 пати ја прашав за наборот, кажа ок е. До 2.5мм е во референтни мерки. Мене ме буни што со првото ми била 1.7мм, а сум била 12+5. Сега бев 12+2, одговараше на 12+3. Правев и Нифти про, се е во ред. Стварно дали џабе се секирам?
Мислам дека џабе се секираш. 0.3 мм замисли колку е вака физички и ќе сфатиш. 2 пати ти рекле ок е, ич не мисли.
Па околу 20 минути нема ни пола час, човекот е професионалец за тоа нема што да се вртка, се гледа дека си ја знае работата.