Се јавив ама денес дежурен само имаа не даваат цени утре ќе се јавам мене ми е за вториот скрининг фала
Мај ок...оффф ми лета времво ама укапирав.Прашувам за да знам за ивф-то,па кога да се врати на работа.А која му е замената да не знаеш,или да го чекам Ивановски за ивф-то.
vcera pomina i mojot skrining.12 +5 bev se bese vo red,priska ne pravam.jas pravev vo plodnost kaj Dr.Kristinka
saramila09 првиот скрининг се прави од 12 до 14 недела зашто тогап најдобро се мери нхалниот набор кај плодот кој може да е индикација за Down синдром. Не знам баш далик во 11 недела ќе се види убаво тоа што треба. Влезена сеи во 12 недела со 11+1 па ако ти се совпаѓа така тогаш слободно прави кај Ивановски ако не барај друга опција. Инаку првиот скрининг е исто битен како и вториот. Не знам зошто тука пишувате вториот е побитен од првиот. Првиот бап открива проблеми порано од вториот и ако се утне тука потоа на вториот е веќе нпаредна бременост.
Знам мила јас веќе направив скрининг кај ивановски и плодот баш убаво се виде нема никакви проблеми све е како што треба..
Мила дали може да ми кажиш колку ти наплатија само за скринингот во Плодност. И супер што можело само скриниг да направиш без Приска да мора да правиш, сигурно и поефтино е само скрининг. Поздрав
Mila jas plativ samo za skrining 4500den.no toa e cena za bliznaci,dodeka ako e za edno bebe e poevtino.priska mi predlozija,no jas ne sakav da se stresiram i da cekam rezultati i od toa.merkite od eho bea vo red pa zatoa i ne sakav da pravam,dokolku nesto ne bilo kako so treba na ehoto sigurno bi pravela.
Ај и јас да прашам, да се осигурам и со време да си закажам скрининг. Дали прв скрининг се прави од 11+ недела, или од 12+? И дали матичниот гинеколог прави скрининг или се прави на државно во болница, а матичниот само те упатува? И јас би сакала да правам кај Димчев, па не знам ако се прави кај матичниот како да му кажам дека не сакам да правам кај него а да не го навредам?
Denes pravev skrining kaj Dimcev, kako sto bev stegnata ne ocekuvav doktorov da e tolku labav i da me opusti. Fala bogu se e okej so bebush Pola kilce stignavme
Јас правев во 11та недела кај мојот ифв доктор др.Митко Ивановски но и Димчев велат дека е добар ама не сум била кај него.. а за матичен незнам дали се прави овие приватните болници имаат подобра апаратура..
Дали знае некој колку чини првиот скрининг на гак ама приватно. Имам упат ама се појави птоблем со осигурувањето во меѓувреме и незз дали ќе се среди до среда. Сега незз ни дали ќе ме примат со упатов и колку ќе чини приватно заедно со приска.
Во која недела се прави скрининг за срце? Во 21 недела Петрова ги гледаше сите органи убаво, детално и следен преглед ми рече регулар 28 недела. Во меѓувреме вчера матичната ми рече да отидам кај Драшко чисто за сигурност, но се прашувам дали има потреба од ова додатно испитување иако знам дека се е во ред.