Од 11 недела почнува да се развива основата врз основа на која подоцна ќе се развиваат половите органи. Така да ако некој види Спојлер куре во 11-12 недела, не знае што гледа, бидејќи е прерано за истото и полот може 50-50 проценти шанси преку други фактори да се одреди, но не и бидејќи има полов орган. Но 16 недела може, зависи само како ќе биде бебчето наместено.
Kure i dunde samo dibar dojtor gleda i ne gresi Kure videno i pogodeno vo 12ta nedela i dunde videno i pogodeno vo 11ta nedela
Може да се погоди доколку е докторот стварно спремен и има нова опрема, затоа реков 50-50 шанси. Но врз основа на другите фактори препознаваат. Куре нема сеуште тогаш.
Гледам со синко сум била 21+5 на вториот скрининг и затоа ми се виде рано 19+6. Сакам да одам кај Елена Петрова во Ремедика но до 21ви е на работа после тоа идела на одмор но незнам кога се враќа.. немале распоред за јули месец. Незнам дали да чекам па после 1 недела пак да се јавам...
Скоро полна 23 недела е малку касно. До 22 се прави обично орган скрининг. Еве мое искуство кај него.
Мене ми кажа 30та да се видиме повторно и ми наплатија 2200 ко обичен ехо преглед.А првиот и вториот скрининг исто кај Димчев над 4000ден.и нешто беше.Може дека јас го прашував кога следно се гледаме и тогаш ми кажуваше кога следно да дојдам
Kolku cini prviot skrining da se napravi privatno? Mi zakaza mene dr.Lazarevski,ne ni prasavme kolku cini?,da ne ima nekoj iskustvo kaj nego?
Prviot skrining i jas go pravev kaj nego, mi go naplati kako obicno eho. Strucen si e on, ne se sekiraj