Девојки ве молам за мислење, вториот скрининг 20-22 недела сакам да го направам во Плодност Битола, подобро е кај Обедниковски или кај Кристинка. Ве молам за мислање тие што имате одено Плодност Битола и кој од овие доктори е подобар за скрининзите?
Дали некој има искуство за 2 скрининг во болница Плодност? Препораки за др? Како се цените? И колку време однапред треба да се закаже или како и за обичен преглед може некој ден однапред?
jas za prviot bev tamu kaj dr.kristinka, i plativ 4500 ama deka nosam bliznaci, a za edno e poevtino javi se prasaj
Jas vtoriot skrining ke go pravam na gak Dr trajanova ke mi go prave taka sme dogovoreni so nea so Dr vo 18ned da odam za skrining
Најубаво во 22 недела скринигот се прави,за убаво се да си се види,во 18 недела не се гледа убаво се и може да се направи пропуст.
Прв скринг е тој кога се прави и тест за даунов така? Јас го направив во 12 недела. Сега следен преглед да чекам 22 недела кога ќе треба и втор скрининг или има и уште некој преглед во текот на тие 10 недели? (Освен за пол да ми кажат во 18 )
Na 4 nedeli se odi na eho. Ginekologot e toj sto ti kazuva sto treba da napravis od pregledi i ispituvanja.
Може ли да ми кажете точно од кога и точно до која недела се прави Прв скрининг...имав закажано сега во понеделник и ми се јавија сега ми го откажаа скринингот ми го преместиа за плус 3 дена...ме фати страв некако ...во понеделник сум 13 + 1 а сестрата ми закажа во 13 + 3..дали ќе биде проблем ? Ве молам пишете ми се изнервирав многу зошто имам читано дека прв скрининг е до 13 недела а не и 13 +... или нема врска ?