Јас правев 13 +1 по циклус, а 13 +3 утврдена старост кај бебе. На 11 + не се гледаше баш убаво кога пробавме и затоа одложивме и се убаво си се виде. Таман е без гајле.
Јас сум во понеделник точно 13 недела ама ми се јавија ми го откажаа терминот докторката не била тука ќе ми дале упат за на клиника ама на клиника се е зафатено и ќе морам систина ама незнам дали ќе ми закажат одма во систина да не ми закажат за некој ден плус и ми е страв да не измине рокот за скринингот да не бидам 13+ 5,6 незнам па да пропадне се... мнг се изнервирав
mislis za priska 1 neznam kolkava ti e vozrasta t.e. Kolku godini imas ako si mlada togas netreba i tolku da se sekirash zs priska zemajki vo predvid deka se e formula koja nisto nema da ti znaci. Jas so prvoto na 26 pa nitu doktorkata me prati na priska 1 a za devojkata vo 21 nedela strajkivaa na klinika i pak ne ja pravev ni 1 ni 2 samo otidov na dobar doktor privatno so podobra oprema za 21 nedela da ja vidi nosnata koska nuhalna tuba li se vika ili nekoj neka me popraviv medicina sum tapa vsushnost ako vo familija nemate mesto nasledno kako daunov ili nekoj drugi ajde da ne se izrazam pogresno bolesti nemas potreba od panika. Ete imam zdravo pravo dete bez priska 1 i 2
Јас кога го правев бев точно 14та и си се гледаше се што требаше немаше никаков проблем, така да мислам дека немаш место за паника
Ооо ми олесна малку иначе немаме болести никакви во фамилија и имам 26 год,ајде чим може до 14 недела океј е како луда некоја се потресов ама тоа е прв пат ми е фала ви многу женски добра ноќ на сите
Priska 1 ja pravev vo 13 nedela i 2 dena plodot golem za 13 nedela i 4 dena rezultati od eho bpd 2.15 crl 7.47 nt 1.82 Rezultat od krv papp-a 2.9mlu/ml 0.55 fb-ncg 137ng/ml 3.90 Nizok rizik od daunov sindrom zakazana priska vo 17 nedela no dodeka da dojde se izedov vtora bremenost mi e nekoj so slicno iskustvo medicinsko lice mislene se mi e od golema vaznost vo ovie dve nedeli dodeka cekam....
Сеуште сум во прашалници се јавив сега во систина и ремедика за прв скрининг и приска ..во систина е 9 илјади а во ремедика 8 илјади...алооооо нормално е ова ??? Страшно
Мајки јас го преместив терминот за 2 скрининг. Имав закажано за 21ви јуни кога ќе бидам 19+6, а го презакажав за 4ти јули кога ќе бидам 21+5. Гледам и со синко тогаш сум го правила, сигурно подобро ќе се гледа се заразлика од 20та недела. Него дај кажете искуства со Елена Петрова Ремедика, прв пат ќе идам кај неа, со синко кај Димчев го правев 2риот скрининг.
Супер е Многу е опуштена, позитивна, кога го прави скринингот се заќутува, ама после сѐ можеш да ја прашаш.
devojki vtor skrining vo koja nedela e najdobro da se pravi.se mislam za dali da zakazauvam kaj Dimcev ili Petrova od sistina.kazete iskustva ako ste bile kaj nekoj od ovie za vtor skrining.i kolku pari e za bliznaci
Најдобро 21+. Иако јас во договор со Петровска го правев во 20+ оти бев нетрпелива. Лавица има искуства и за Петровска и за Димчев. Стручни се и двајцата.
Девојки нели е рано 19+5 за вториов скрининг???И што ќе кажете за Кировски на некој му го има правено?