jaс го правев првиот скрининг во 13 + 3,бев малку исплашена дека веќе измина 13та недела...ама се испадна океј,докторката ми рече дека нема потреба од грижа можело до 14та..Јас првиот скрининг го праев кај матичната Чочороска,има многу добра апаратура и платив само 1500 денари заедно со пап и брис,а се јавував во Систина и Ремедика за прв скрининг ми бараа по 8-9 илјади денари... Како и да е за вториот скрининг ми рече да одам по приватниве,кај неа можело само прв...планирам да закажам во Систина за втор скрининг околу 21-22 недела. Дали знае некој која е цената за втор скрининг во систина?
@Bella* скрининзите во Систина и Ремедика се околу 3500ден., не ме држи за збор. 8-9000ден. е со приска која не мора да ја правиш.
Да, околу 4000 е за втор скрининг. Првиот мислам дека е поевтин. Ама пак може да сум грешка, со цени слабо стојам
На тебе барем ти измериле нешто јас кај Димчев во Систина чекав термин 3 недели, за на прегледот кој треше само 5 минути да ја види само главата, нозете и рачиња, бебето беше стуткано не се ни потруди да го размрда вика се е добро, а извештајот што го добив има еден ред и тоа ПЛОДОТ ОДГОВАРА НА ГЕСТАЦИСКАТА НЕДЕЛА, без никави мерки.
Mene taka mi kazaa da si racunam od menstruacijata a ako gi zemam vo predvid merkite od ehoto sum edna ned ponapred spored edno eho a spored drugo taman sum si sprema menstruacijata tocno I ehoto tolku pokazuva
Женски, за прв скрининг ако не најдам овде термин до крајот на месецот ќе треба да го правам во Мк.на приватно..дај кажете инфо колку тоа кошта и за приватно дали се чека или веднаш имаш термин?
Sistina e najdorno edna do dvw nedeli unapred da se zakaze, sto ne znaci deka nema da se najde i poskoro termin. 4300 e
А за да не одам до Ск.да идам во мојот град кај кој било гинеколог нели можат да направат, или не прават сите? Немам водено бременост во Мк.и немам поим како одат тие работи..
Mozda mozat, ama ne sekoj e strucen da napravi skrining. A toj e mnogu biten. I vo Sistina go rabotat 2 doktori.
Ако си една недела понапред ќе покаже на двете еха,едниот доктор што те гледа не мери како што треба. Мене на 4 еха до сега ме гледаа и на сите бебето е понапредно за 10 дена,скрининзите ми ги закажуваат по мерките и големината на бебето. Скринингот ми го закажаа во 20 недела наместо во 22. И да си знаете тие трудници што сакате да правите скрининг во државна а вашите матични ви кажуваат дека нема термини вр лажат,навистина кога нема нема но и кога има знаат да кажат дека немаат,за да правите кај нив скрининг.