Ne se predomisliv da ne patuvam po zeskoto da ne se maltretiram mi rekoa Dr oti mozam I ovde da si go napravam
Епа добро чим така,и мојот доктор ми вика ние правиме многу добро скрининг за парички да лапне ама си се знае дека таков скриниг се прави кај многу добар специјалист.
Denes mi potvrdi dr koj mi ja vodi bremenosta deka ke mora da pravam amnio.vo 17 nedela. Mi zakaza za GAK kaj dr. Gabriela Businovska Ivanova, kade ja pravese ti? I kolku se ceka rezultat?
На ГАК ја правев јас кај Ана Динева оваа докторка мислам дека една помлада но како и да е нема да има никаков проблем. Мене ми беа резлутатите готови за две недели. Виде докторката некоја индикација или за мирна глава?
Димчев на вториот скрининг ми рече ако сакаш дојди на скрининг во 30 недела, задолжителен ли е тој скрининг? Додуше он на скринингот во 23 недела ништо не виде ни па мерки ми пиша на извештајот.
Девојки да ве прашам за првиот скриниг, вчера кога бев кај матичниот се убаво ми објасни на контролата, бебето толку, срцева акција слушнавме, крвните садови ги видовме, и беше супер се од негова страна. И ми кажа дека треба да си закажам за прв скриниг. Ми кажа дека кај него чини 1500 денари, дека зема брисеви што треба да си ги однесам на клиника (институт за јавно здравје) и за крв дека ќе ми дадат упат за на гак приоритетен, но ми кажа дека ако сакам може и скринигот да го правам на гак бесплатно, со што ќе ми даде упат и за таму. Прашањето ми е, не знам кој ќе се погоди тој ден во амбуланта во ГАК, не знам колку време се чека за ехо, па за крв земање. Дали може да ми кажете како вие сте правеле, без разлика дали сте биле на ГАК, дали систина/ремедика или кај матичниот?