Кога бев последен пат на контрола,матичната ми кажа дека таа го правела вториот скрининг,но доколку сакам можам и на друго место... Читајќи ве вас,одете приватно систина,ремедика или на гак. Не сте задоволни од матичните или која е причинара што одите на гак? П.с во која недела е најдобро за втор скрининг? Убав ден
Jas od lazarova sum prezadovolna Maticniot gin moj ima dva d eho i da odam kaj nego za skrining nema sansi
Скрининг се знае кој прави специјалист а не матичен гинеколог. И мене ми мрчеа во амбуланта како прават добри скрининзи незнам ти што па поднаљутени зашто не сум го правела таму,затоа сега ни за прегледи не им одам. Плаќам и ако се 300 ден ипак се пари ме гледа 5 мин и ништо не кажува само ок е се нит да ти пикаже нит во 4д да го пушти. Ваму ме гледа минимун пола саат и се убаво објаснува.
Мене првата бременост матичната ми ги правеше и во 12та и во 21-22 скрининг, не ме прати на друго место. А вторава бременост првиот она ми го правеше, а за вториот ми рече кај сакам, државна или приватно, дека веќе така морало, зашто не ми објасни. Но најверојатно мора плус специјалист да види, да нема пропуст некој. Она пак убаво детално и она ме виде, убава апаратура има, ама рече сепак да одам и на друго место.
Моник,мојава на обична месечна контрола ме гледа по 10-15мин. Пушта срцеба акција,залистоците,ми кажува папочна врвца,плацента,тежина,мери димензии,глава со мозоче што се гледа,екстремитетите ги врти од сите страни да виде,не ми текнува друго што,но се едно нешто ми објаснува. На 12та недела ми пушти сликичка (е сега 3д или 4д е незнам бојата е кафено жолтеникава се гледа убаво). Баш мими рече за втор скрининг кога ќе звонош да закажеш за преглед потенцирај пошо саат време ќе е прегледот да ги распоредам ии другите пациентки. Затоа прашав... @mariz Кога ја прашав за друго место,ми рече е сега си има специјализирани доктори за ехокардиографија,јас овде можам да видам структури,а тие функција можат да видат и се околу тоа.
Јас бев во 23та на втор скрининг и Димчев ми кажа за 4 недели ако си расположена, дојди да те ѕирнам пак. Тогаш се прави таа ехокардиографија. Значи околу 27-28ма недела.
Така? Тогаш се работи за тој третиот скрининг а јас сум си го врзала со тоа. Моја грешка, се извинувам