Јас ја водам кај нејзе бременоста бидејки правев два скрининза од 18 до 22 недела првиот пат Ливринова ме гледаше бидејки за скрининзи она е генијалец.
Девојки здраво, Ме немаше подолго време, но ве следам редовно. Моменталносум 24 та недела. Во 21 ва недела го направиввториотскрининг кај др.Симонида Котларова. Докторкатабеше детална, внимателна, секој орган убаво го разгледуваше и заклучи дека се е во ред со бебето. Пред некој ден бев на редовна контрола кај др.Петановски, додека гледа во мониторот,јасне дишам, ги следам неговите реакции,одстрав од минатата бременост која се завршикако што заврши. Тој е свесен дека многу сеплашам и не коментира ништо негативно,тукуна крај на извештајот пишал ; Да се направискрининг за сигма,,(цревата кај бебето) Денес бев на преглед кај друг доктор да ги види цревата кај бебето. Докторот не беше исплашен ,ниту алармираше на нешто лошо,туку самоискоментира дека дебелото црево на бебето е исполнето со течност,што можело да значисамо дека не е испразнето или пак послераѓање,кога ќе се воспостави првата перисталтика, течноста ќе исчезне... Како и да е,јас сум многу исплашена и не можам да се смирам. Зошто,како,од каде сега течност во дебело црево?!..да не е некојсиндром?!!, Умирам од страв, место не ме држи. Закажав повторно скрининг кај Симонида Котларова,иако мн се мислам и за кајДимчев(Систина). Прашав дали сте сретнале досегаваквонешто кај бебе, добив одговор,, Ние не ни обрнуваметолку на цревата ,полни или празни,но кај тебегледаме и влакно во јајце,, Дали некоја од вас сњ сретнала со иста илислична ситуација?...Полудувам од грижи
Zdravo feminki, se izvinuvam sto pisuvam na latinica, no pisuvam od mob. Jas si bev malku pokrupna i pred da ostanam trudna. Sega sum 20+3 i imam kaceno 3 kg. Vcera bev da napravam vtor skrining kaj maticniot no od tvrdoto masno tkivo ne mozese nisto da se vidi. Probavme vaginalno barem.mozoceto da go vidime zaso bese so glavceto nadole toa izgledase uredno no pak ne mozese celosno da se vidi. Sega sleden ponedelnik zakazavme na klinika za 4d (deka kaj maticniot nema 4d) i sum malce pod stres i uplasena dali ke se vidi nesto. Dali imate drug predlog sto da napravan ili kan da odam? Kako sto znam vtoriot skrining e najbiten i ne bi sakala da go propustam. Sekoj sovet i preporaka e dobredojden
Околу овој проблем конкретно не можам да ти помогнам, но зошто покрај Петрова во Ремедика одиш кај Котларова? Петрова е одлична за скрининзи и една од најстручните во таа област.