Bev kaj maticen i ne dade uput za Gak tuku me upatuva direktno na privatno Sistina ili Remedika. Neznam sto da pravam. Dali da se raspravam. Trebase da go smenam
И мене матичната ми рече за да одам во Ремедика ама мислев бидејќи првата бременост ми заврши лошо се породив во 24 недела тогаш ми даде упут за Гак за втор скриниг таму правев ама сеа внимаваме на се и мислев дека поради тоа ме прати во Ремедика и не ни ја прашав зошто сега не ми дава упут за ГАК а и ја сама бев и на второ мислење во Ремедика кај др доктор.
Kako be ne ti dava upat za gak site nemame uslovi da plakame privatno ovie maticnive ginekolozi po se izleda zemaat nekoj procent od privatnite kliniki jas so mojot maticen gin I se karam ponekogas
@monik55 Знаеш дали др. Лазарова е сеуште на боледување или се вратила на работа? Прашувам затоа што на 12 имам закажано 4Д кај неа.
Кога се прави трет скрининг? Не се сеќавам дели ми кажа докторот така ко извеана бев денес на деншкиот преглед, бебето многу мрдаше
21+3 да не е касно за втор скриниг? Закажав јас една недела претходно, ама ми јавија дека тогаш докторот нема да биде тука, па презакажав за следната недела. Да менувам со време?
Јас бев на 23+3, во 21 велат дека е идеално време за скринингот, за да може убаво да ги видат сите органи на бебчето.
Јас матичната ја прашав за трет скрининг она ми одговори дека трет скрининг се прави ако бебето заостанува со развојот во неделите што ми нема логика.
Она и така ми кажа,ти си одиш секој месец на клиника ини таму те гледаат на 4д нема потреба од закажување стрикно за тоа.
Ме интетесира на ГАК ако сакате да закажете термин за 4д скрининг како може да видите слободни термини кога не се дадени имињата на докторките?